Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna Pannonia - motocykle zabytkowe
.::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.

PannoniaPannonia   Mapa PannoniMapa   AlbumAlbum   DownloadsDownloads  UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   FAQFAQ   SzukajSzukaj  
AukcjeAukcje   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   RejestracjaRejestracja 

Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Pomoc techniczna » gaznik ikov
Cześci do zabytków
  Obecny czas to Sro Maj 23, 2012 04:40 

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PostWysłany: Czw Mar 29, 2007 20:42    Temat postu: gaznik ikov

bomalcahn
Polny popierdalacz
Polny popierdalacz

Mam pytanie czy ten
CZ 350 WSK JUNAK SHL GAŹNIK nowy, orginalny IKOV
nadaje sie do panoni i czy go ktos testował ,a jak tak czy wymaga przeróbek z góry dzikuję za komentarze

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Mar 29, 2007 21:56    Temat postu: Re: gaznik ikov

Motor_Fanatic
Moderator
Moderator

Ja go zamówiłem i czekam na paczke jak tylko przetestuje to napisze jak sie sprawuje machina na tym gaźniku Very Happy

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pią Mar 30, 2007 10:51    Temat postu: Re: gaznik ikov

bomalcahn
Polny popierdalacz
Polny popierdalacz

Jestem ciekaw jak ci bedzie chodził bo mój orginalny wrecz fatalny kupiłem drugi z alegro jeszcze gorszy dlatego warto by było sprawdzi ten nowy bede czekał na twją odpowidz .

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pią Mar 30, 2007 14:14    Temat postu: Re: gaznik ikov

Powerslave
Motórzysta
Motórzysta

nowe to nowe,
proponuje nie pisac tu " jestem ciekawy" tylko czekajmy na opinie

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Sie 23, 2011 20:37    Temat postu: Re: gaznik ikov

matti800
Dawca organów
Dawca organów

Witam. Odkurze temat Ikova. Chcialem zapytac czy ma ktos takowy w swojej pannonii i jak on sie spisuje? Jak z osiagami i zapalaniem? Zastanawia mnie równiez kwestia dopasowania. Czy bede potrzebowal jakiegos specjalnego króćca?

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Sie 23, 2011 20:45    Temat postu: Re: gaznik ikov

Marek.K.
Osiedlowy kamikadze
Osiedlowy kamikadze

ja mam w swojej jak na razie sam odlew, trzeba jedynie torche poszerzyć mocowania w gaźniku i pasuje idealnie Smile

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Sie 23, 2011 21:26    Temat postu: Re: gaznik ikov

kleryk2
Motórzysta
Motórzysta

Hej ja jeździłem na oryginalnym i na nowym ikovie. Oba wyregulowane.( fakt że w jawowskim trzeba rozpiłowac otwory mocujące) Na oryginalnym lepiej się zbiera, ale więcej pali. Do jazdy ekonomicznej i łagodnej może być ikov

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Wrz 01, 2011 19:52    Temat postu: Re: gaznik ikov

Gregor
Motórzysta
Motórzysta

Fakt na orginale całkiem dobrze się zbiera ale co do spalania tragedii niema

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pon Wrz 12, 2011 16:23    Temat postu: Re: gaznik ikov

matti800
Dawca organów
Dawca organów

Byłem dzisiaj w sklepie i maja nowiuskiego Ikova za 80zl. Tylko jest problem mocowania bo tam nie ma zadnego króćca i gość w sklepie twierdzi ze to trzeba dorobic samemu. Ktos ma z tym doswiadczenie? Rozwazam jeszcze kupno Pegaza dzisiejszej produkcji jednak wolalbym Ikova bo tanszy i sprawdzony

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Wrz 13, 2011 19:17    Temat postu: Re: gaznik ikov

matti800
Dawca organów
Dawca organów

No i stało się.. Wbrew swojemu zamiłowaniu do oryginałów i obrzydzenia do chinszczyzny kupiłem współczesną wersję pegaza. Dosc mialem problemów z zużytymi gaźnikami i dlatego zdecydowałem się na coś nowego. Jeśli chodzi o jakość wykonania to jestem pozytywnie zaszkoczony: gwinty super, odlewy dokładne, wszystko fajnie spasowane. Założyłem go przed chwilą do mojej Panny tak po prostu bez żadnych regulacji i zapaliła za 3 strzałem. Na wolnych obrotach pracuje super, przepustnica ściślutka, fajnie wchodzi na obroty. Póki co wrażenie jak najbardziej pozytywne Smile Jutro regulacja, zrobie jakieś 30 km i napisze jak to działa podczas jazdy. Pozdrawiam

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Wrz 14, 2011 20:13    Temat postu: Re: gaznik ikov

matti800
Dawca organów
Dawca organów

No i jestem już wstanie wystawić ostateczny werdykt dla współczesnego chińskiego Pegaza Cool przejechalem dzisiaj w sumie ok 50 km na wyregulowanym gazniku i powiem szczerze ze jestem bardzo zadowolony. Co do regulacji to przeprowadza sie ją bardzo gładko, gaźnik jest na nia czuły i daje się fajnie ustawić. W czasie samej jazdy nie stwarza problemów, nie boję się powiedzieć ze zbiera jak sie jak nigdy dotąd i nie moge oprzeć się uczuciu ze motorek dostał drugie życie dzieki nowemu gaźnikowi. Miałem do tej pory dwa pegazy i jeden oryginał jednak każdy stwarzał jakieś problemy i mogę stwierdzić ze co nowe to nowe. Z perspektywy czasu widzę teraz ze wiekszosc problemów jakie miałem do tej pory z Pannonia wynikały z zużytego gaźnika. Zobaczymy jak bedzie dalej sie spisywał w ciągu eksploatacji jednak jak do tej pory naprawde jestem zadowolony i nie żałuję że wywaliłem na niego 230 zł. Pozdrawiam Smile

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Wrz 21, 2011 20:31    Temat postu: Re: gaznik ikov

Troll
Motórzysta
Motórzysta

Ja mam IKOVa nowego. Zbiera sie srednio, moca tez nie grzeszy. Na regulacje w ogole nie czuly. Ale jezdzi bezproblemowo i to chyba najwiekszy plus. Co do zuzycia nie potrafie odpowiedziec, bo jakos nie kontrolowalem szczegolnie. mam w zapasie oryginal ale bez uszczelki w kanale ssania, wiec trudno zapala i Pegaza nie uruchomionego.
Jedna wazna zaleta IKOVa - mozna zatopic plywak i "przelac" gaznik, co znakomicie ulatwia zapalanie silnika.

TOP   BOTTOM
 Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
 Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Pomoc techniczna » gaznik ikov
 Strona 1 z 1