Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna Pannonia - motocykle zabytkowe
.::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.

PannoniaPannonia   Mapa PannoniMapa   AlbumAlbum   DownloadsDownloads  UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   FAQFAQ   SzukajSzukaj  
AukcjeAukcje   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   RejestracjaRejestracja 

Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Pomoc techniczna » paliwo w filtrze powietrza
Cześci do zabytków
  Obecny czas to Sro Maj 23, 2012 05:01 

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PostWysłany: Sro Wrz 28, 2011 19:47    Temat postu: paliwo w filtrze powietrza

robert001
Motórzysta
Motórzysta

koledzy, pomocy - ładnie odpalała lecz się "zbiesiła' obecnie próbuje zaskoczyć lecz paliwo wlewa się do filtra powietrza - co może by tego przyczyną

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Wrz 28, 2011 19:57    Temat postu: Re: paliwo w filtrze powietrza

TRICK
Motórzysta
Motórzysta

mozliwe ze masz zbyt duzy poziom paliwa na gazniku sprawdz tez czy ci dzial zamykanie komory plywakowej, "a pannonia ma to do siebie ze wiecej paliwa wywala na filter i na wydech niz idzie do komory spalania"hehehe taki system przepukiwania zwrotnego niedopracowany ale w tym wlasnie caly urok pannoni ze silnik chodzi tak na wolnych obrotach jakby mial wypluc wal korbowy przez gaznik Smile) hehehe

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Wrz 28, 2011 20:24    Temat postu: Re: paliwo w filtrze powietrza

matti800
Dawca organów
Dawca organów

witam. ja mam u siebie pegaza i problem polega na tym ze kiedy jest zimny to przelewam gaznik pare razy, wlaczam ssanie i pali za max 3 kopnieciem jednak jesli przejade i moto sie nagrzeje to moge kopac 20 min i nie zapala. Na pych za to lapie odrazu. Co moze byc przyczyna?

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Wrz 29, 2011 11:22    Temat postu: Re: paliwo w filtrze powietrza

Tomal
Motórzysta
Motórzysta

robert001 napisał:
koledzy, pomocy - ładnie odpalała lecz się "zbiesiła' obecnie próbuje zaskoczyć lecz paliwo wlewa się do filtra powietrza - co może by tego przyczyną

mam podobnie z tym że silnik chodzi normalnie. Kolor świecy też jest na razie ok więc nie wiem czy to wina za wysokiego poziomu paliwa. Też mnie denerwuje to paliwo w filtrze ale może tak ma być??

matti800 napisał:
witam. ja mam u siebie pegaza i problem polega na tym ze kiedy jest zimny to przelewam gaznik pare razy, wlaczam ssanie i pali za max 3 kopnieciem jednak jesli przejade i moto sie nagrzeje to moge kopac 20 min i nie zapala. Na pych za to lapie odrazu. Co moze byc przyczyna?

Możliwe że masz za ubogą mieszankę i paliwo za szybko odparowuje na gorącym silniku. Nie mam pegaza i nie znam go ale spróbuj np przelać gaźnik na gorącym silniku jak nie chce zagadać, daj mu więcej paliwa.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Wrz 29, 2011 20:04    Temat postu: Re: paliwo w filtrze powietrza

michals
Krążownik szosy
Krążownik szosy

U mnie na Pegazie jest podobnie ciepła nie chce palic na kopa- przelewanie nic nie daje, na pych pali bez problemu - też mnie to męczy. Rolling Eyes

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Kwi 05, 2012 07:18    Temat postu: Re: paliwo w filtrze powietrza

Gregor
Motórzysta
Motórzysta

Witam potrzebuje rady odnośnie gażnika t5 zwariował ciężko pali na zimno jak już zapali to potem na kopa za każdym razem dopóki nie ostygnie przyśpiesza pięknie jedzie bez żadnych problemów dysza główna 120 wolnych obrotów 40 iglica podniesiona na przedostatni rowek pływak wypośrodkowany jak przytkam filtr odpali może ktoś z was miał podobny problem chciał bym zaznaczyć ze w ubiegłym sezonie było oki zimą pojawiły się problemy najpierw jakby brakowało jej paliwa nie wchodziła na obroty przy zimnym silniku poprawiłem to potem zaczęła przybierać i zwalniać na obrotach więc wyregulowałem było już oki długo nie minęło i znów problem wolno schodziła z obrotów potem jej przeszło no i się zaczęło z tym odpalaniem dziekana murowana jakieś pomysły..........

TOP   BOTTOM
 Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
 Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Pomoc techniczna » paliwo w filtrze powietrza
 Strona 1 z 1