|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
|
Obecny czas to Sro Maj 23, 2012 05:01 |
Wysłany: Sro Wrz 28, 2011 19:47 Temat postu: paliwo w filtrze powietrza |
|
 |
|
robert001 Motórzysta

|
koledzy, pomocy - ładnie odpalała lecz się "zbiesiła' obecnie próbuje zaskoczyć lecz paliwo wlewa się do filtra powietrza - co może by tego przyczyną |
|
|
Wysłany: Sro Wrz 28, 2011 19:57 Temat postu: Re: paliwo w filtrze powietrza |
|
 |
|
TRICK Motórzysta

|
mozliwe ze masz zbyt duzy poziom paliwa na gazniku sprawdz tez czy ci dzial zamykanie komory plywakowej, "a pannonia ma to do siebie ze wiecej paliwa wywala na filter i na wydech niz idzie do komory spalania"hehehe taki system przepukiwania zwrotnego niedopracowany ale w tym wlasnie caly urok pannoni ze silnik chodzi tak na wolnych obrotach jakby mial wypluc wal korbowy przez gaznik ) hehehe |
|
|
Wysłany: Sro Wrz 28, 2011 20:24 Temat postu: Re: paliwo w filtrze powietrza |
|
 |
|
matti800 Dawca organów

Wiek: 20 Dołączył: 11 Maj 2008 Posty: 219 Skąd: białystok
|
witam. ja mam u siebie pegaza i problem polega na tym ze kiedy jest zimny to przelewam gaznik pare razy, wlaczam ssanie i pali za max 3 kopnieciem jednak jesli przejade i moto sie nagrzeje to moge kopac 20 min i nie zapala. Na pych za to lapie odrazu. Co moze byc przyczyna? |
|
|
Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 11:22 Temat postu: Re: paliwo w filtrze powietrza |
|
 |
|
Tomal Motórzysta

|
| robert001 napisał: | | koledzy, pomocy - ładnie odpalała lecz się "zbiesiła' obecnie próbuje zaskoczyć lecz paliwo wlewa się do filtra powietrza - co może by tego przyczyną |
mam podobnie z tym że silnik chodzi normalnie. Kolor świecy też jest na razie ok więc nie wiem czy to wina za wysokiego poziomu paliwa. Też mnie denerwuje to paliwo w filtrze ale może tak ma być??
| matti800 napisał: | | witam. ja mam u siebie pegaza i problem polega na tym ze kiedy jest zimny to przelewam gaznik pare razy, wlaczam ssanie i pali za max 3 kopnieciem jednak jesli przejade i moto sie nagrzeje to moge kopac 20 min i nie zapala. Na pych za to lapie odrazu. Co moze byc przyczyna? |
Możliwe że masz za ubogą mieszankę i paliwo za szybko odparowuje na gorącym silniku. Nie mam pegaza i nie znam go ale spróbuj np przelać gaźnik na gorącym silniku jak nie chce zagadać, daj mu więcej paliwa. |
|
|
Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 20:04 Temat postu: Re: paliwo w filtrze powietrza |
|
 |
|
michals Krążownik szosy

|
U mnie na Pegazie jest podobnie ciepła nie chce palic na kopa- przelewanie nic nie daje, na pych pali bez problemu - też mnie to męczy.  |
|
|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2012 07:18 Temat postu: Re: paliwo w filtrze powietrza |
|
 |
|
Gregor Motórzysta

|
Witam potrzebuje rady odnośnie gażnika t5 zwariował ciężko pali na zimno jak już zapali to potem na kopa za każdym razem dopóki nie ostygnie przyśpiesza pięknie jedzie bez żadnych problemów dysza główna 120 wolnych obrotów 40 iglica podniesiona na przedostatni rowek pływak wypośrodkowany jak przytkam filtr odpali może ktoś z was miał podobny problem chciał bym zaznaczyć ze w ubiegłym sezonie było oki zimą pojawiły się problemy najpierw jakby brakowało jej paliwa nie wchodziła na obroty przy zimnym silniku poprawiłem to potem zaczęła przybierać i zwalniać na obrotach więc wyregulowałem było już oki długo nie minęło i znów problem wolno schodziła z obrotów potem jej przeszło no i się zaczęło z tym odpalaniem dziekana murowana jakieś pomysły.......... _________________ pikolo |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|
|