|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
|
Obecny czas to Sro Maj 23, 2012 05:08 |
Wysłany: Sro Sie 31, 2011 05:00 Temat postu: siedzenie w wózku bocznym |
|
 |
|
rafał1972 Motórzysta

|
Panowie jak dokładnie wygląda siedzenie w Dunie,ale nie oparcie tylko siedzisko,bo założyłem już te 9 sprężyn i patrzyłem na Allegro na to co tam gość sprzedaje i oparcie jest dla mnie jasne,ale siedzisko jest jakieś cienkie,czy nie ma tam żadnej gąbki czy coś,bo chyba nie zakłada się tego pokrowca na gołe sprężyny.U siebie nie mam nawet szczątków oryginalnego siedzenia i stąd moje pytanie.Proszę kolegów o poradę. |
|
|
Wysłany: Sro Sie 31, 2011 20:50 Temat postu: Re: siedzenie w wózku bocznym |
|
 |
|
TRICK Motórzysta

|
witam wlasnie ze siedzenie zaklada sie na gole sprezyny dolna czesc siedziska ma grubosc okolo 1 cm ja pomiedzy sprezyny a siedzisko podlozylem cienka mikrogume taka na 3 mm zeby sie siedzisko nieprzecieralo i nieodgniatalo od sprezyn |
|
|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 04:53 Temat postu: Re: siedzenie w wózku bocznym |
|
 |
|
rafał1972 Motórzysta

|
Dziękuję Ci za odp.TRICK,chociaż na Ciebie można liczyć,bo jak widzisz znowu ludziom ciężko podchwycić temat.Następnym razem założę temat"ILE WYCIĄGAJĄ WASZE PANNONIE",albo coś w tym stylu,i założę się że po godzinie będzie 100 odpowiedzi.Pozdrawiam-Rafał. |
|
|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 08:35 Temat postu: Re: siedzenie w wózku bocznym |
|
 |
|
toni175 Motórzysta

Wiek: 29 Dołączył: 08 Sie 2009 Posty: 176 Skąd: starachowice
|
Rafał, nie kazdy ma szczęście posiadać Dunę, a już naprawdę niewielu wie jak jest zbudowane siedzisko w tym wózku. a moge się założyć że 95 % osób wie ile wyciągaja ich pannonie. może nie do końca dokładnie ale napewno plus minus 20km/h. tylko nie każdy do tego sie przyznaje. niektórzy mylą po prostu prędkość maksymalną z prędkością użytkową, czy jak to tam zwał. |
|
|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 09:45 Temat postu: Re: siedzenie w wózku bocznym |
|
 |
|
rafał1972 Motórzysta

|
Właściwie to muszę Ci przyznać rację Toni,a już z tym przechwalaniem się Vmax swoich Pannonji to masz 100% racji.Zirytowałem się tylko troszkę,bo znowu na temat techniczny tylko ty i kolega TRICK coś napisaliście,a na jakieś bezsensowne tematy to debata na forum po prostu kwitnie-wiesz o co mi chodzi Toni.Pozdrawiam-Rafał. |
|
|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 12:09 Temat postu: Re: siedzenie w wózku bocznym |
|
 |
|
TRICK Motórzysta

|
hmm a co do V-max hehe to ostatnio robilem trase moja panienka z wozem duna no i bylem zaskoczony bo 40 km przejchalem w 50 minut bez zadnych problemow dlamnie to wprost sukces ) |
|
|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 12:18 Temat postu: Re: siedzenie w wózku bocznym |
|
 |
|
rafał1972 Motórzysta

|
No ja to jeszcze nie jechałem zaprzęgiem,to nic na ten temat nie mogę powiedzieć,ale mam nadzieję,że w końcu kiedyś do tego dojdzie  |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|
|