Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna Pannonia - motocykle zabytkowe
.::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.

PannoniaPannonia   Mapa PannoniMapa   AlbumAlbum   DownloadsDownloads  UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   FAQFAQ   SzukajSzukaj  
AukcjeAukcje   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   RejestracjaRejestracja 

Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Pomoc techniczna » tabliczka wozek duna
Cześci do zabytków
  Obecny czas to Sro Maj 23, 2012 05:15 

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 17:07    Temat postu: tabliczka wozek duna

TRICK
Motórzysta
Motórzysta

panowie kupilem tabliczke znamionowa na wozek duna i moze ktos mnie wspomoze jakas fotka ze swoja tabliczka bo niewiem co nabic na tej tabliczce jaka jest nosnosc i jaki model, tym

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Lut 15, 2012 05:46    Temat postu: Re: tabliczka wozek duna

rafał1972
Motórzysta
Motórzysta

model na pewno OK-3,a inne rzeczy zobacze dziś jak pojade do garażu.Pozdr.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Lut 15, 2012 10:44    Temat postu: Re: tabliczka wozek duna

TRICK
Motórzysta
Motórzysta

bylbym wdzieczny a mam tabliczke taka podluzna jak wystawia piter avo na allegro

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Lut 16, 2012 05:46    Temat postu: Re: tabliczka wozek duna

rafał1972
Motórzysta
Motórzysta

TRICK jak masz tabliczkę znamionową podłużną,to napisy są na pewno po Węgiersku,bo w tych kwadratowych to były po Niemiecku.Jeśli tak to są to następujące dane :
-TIPUS-(typ)-OK-3
-ALVAZSZAM-(nr.ramy)-o ile jest wybity to jest on na tej wystającej blaszce na którą zaczepione jest oparcie siedziska.
-GYARTASIEV-(rok budowy)-ja nabiłem rocznik "z głowy",żeby nie było pusto
-MEGENGETT OSSZSULY-(dopuszczalna masa całkowita),oreginalnie było 166kg.
Jak nabijesz sobie nr.ramy na tabliczce,a nie ma go na tej blaszce w gondoli,to sobie go tam nabij,i jeżeli masz zamiar rej.Pannonie z wózkiem to dla spokoju nabij też sobie taki sam nr.gdzieś w widocznym miejscu na ramie.Oczywiście wózek nie ma swojego dowodu rej.ale jak trafisz na debila w ASO to może sie przyp....dalać.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Lut 16, 2012 18:12    Temat postu: Re: tabliczka wozek duna

TRICK
Motórzysta
Motórzysta

hej moja panienka z wozem juz jest od okolo 10 lat arejstrowanna mnie i jezdze z wozem a w dowodzie mam wpisane dwa miejsca ale nigdy nikt sie nieprzywalil ze jezdze z wozkiem nawet nic nigdy niesprawdzali przy wozku a na moto tylko numery Smile hmm a ten numer ramy na wozku na tej blaszcze to jest numer jakiego typu ile cyfr?? jakies znaki??? bardzi dziekuje za te dane z tabliczki

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pią Lut 17, 2012 12:55    Temat postu: Re: tabliczka wozek duna

rafał1972
Motórzysta
Motórzysta

A to ja nie wiedziałem że masz już sprzęt zarejestrowany.Chciałem tylko pomóc Very Happy .Te numery to jest 5 cyfr,bez żadnych gwiazdek z przodu i z tyłu.Nie wiem czy jest to rząd przypadkowych cyfr czy nie,ale na moim wózku pierwsze dwie cyfry to 82,więc wnioskuję z tego,że numer na pewno nie ma nic wspólnego z rokiem produkcji.Pozdr.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pią Lut 17, 2012 16:17    Temat postu: Re: tabliczka wozek duna

TRICK
Motórzysta
Motórzysta

wielkie dzieki

TOP   BOTTOM
 Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
 Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Pomoc techniczna » tabliczka wozek duna
 Strona 1 z 1