misiomz Osiedlowy kamikadze

|
a więc zaczeło się to wszystko, gdy na koniec 4 klasy dostałem od brata jawke 50, kilka lat później zalana przez powódź, bo nie było czasu jej schować. w 3 klasie gimnazjum chciałem ją sprzedać, ale sie popsuła(na szczęscie) więc zrobiliśmy remoncik, zarejestrowałem sprzęta i tak oto zaczeły sie moje podróże moptocyklowe:)
póxniej kiedyś to jak był u mojego taty na warsztacie jakiś ktoś zaproponował mi kupno jeszcze jednej jawki, w stanie miernym, więc bez zastanowienia pojechałem i kupiłem całą jawke plus drugą niekompletną w częsciach. mając jakiś mały budżecik i wielkie chęci zabrałem sie za maszyne i po jakimś czasie wyglądała ona tak:
nadszedł czas 18stki, i mając fundusze poszedłem na prafko ab. w międzyczasie przypałętała sie wska (kolejny gościu mi zaproponował) którą kupiłem za 100zł z papierami, na chodzi i w ładnym stanie
która w czasie kursu zamieniłem na mz etz 250 z dopłata 200zł która wyglądała mniej więcej tak:
w moją mztke dużo serca i pieniędzy włożyłem, kupiłem przednie zawieszenie z tarczówką, oryginalne kuferki plus centralny, obrotomierz i wiele innych, jeździłem nią naprawde duużo (7tys w jednym sezonie), aż do czasu jak ją skatowałem pod wpływem alk na zlocie- strzelałem sobie z tłumika. wyremontowałem moją ukochaną, silnik przerobiłem na 301ccm, pomalowałem i sprzedałem. kupiłem samochód , aby po 2 tyg wymienić go na suke
w międzyczasie trafiły sie zwłoki pannoni kupione za 50 zł
i wtedy to zrodziła sie myśl skompletowania i zrobienia całej pannoni. hmm, kosztowało mnie to jush ok 1150 zł, mam 3 ramy, 5 baków, kilka czach lamp, 2 silniki i wiele innych, aby dowiedziec sie że w wiosce o 7km od mojej miejscowości jest panonia, i kupić ją za 350 zł, kompletną, z nowym lakierkierm i na chodzie. dobra, serwer wysiadł coś, wioęc reszte dopisze w międzyczasie:) p[ozdrawiam misiomz _________________ born to ride... |