|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
|
Obecny czas to Sro Maj 23, 2012 05:24 |
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 22:25 Temat postu: Zabytkowy Japonczyk? |
|
 |
|
Orzech Polny popierdalacz

|
Witam co sadzicie o zabytkowych Japończykach? Tak ostatnio dyskutowaliśmy z kolegami na zlocie (fakt ze po kilku piwach i nie była to na pewno wnosząca za wiele do tematu dyskusja ) padł przykład WKS'i z ostatnich lat produkcji '85, była mowa ze można już to podciągnąć pod zabytek i tak tez klasyfikować a na zlocie zabytków gdzie motocykle od 25 lat miały wjazd za darmo to takowa WSK tez łapała by się za free. A później padł przykład mojego Kawasaki LTD także z z '85 i tu już wszyscy tacy pewni nie byli czy miał bym wjazd za darmo bo zabytka nie przypomina w żaden sposób .
Co wy o tym sadzicie? Kiedy motocykl jest już zabytkiem a kiedy nie? (i nie mam tutaj na myśli prawnych aspektów)
Pozdrawiam! _________________ Yamaha RD 250 LC '82 - była
Kawasaki LTD 450 '86 - jest
Pannonia T1 - jest, w remoncie  |
|
|
Wysłany: Wto Lis 09, 2010 19:33 Temat postu: Re: Zabytkowy Japonczyk? |
|
 |
|
maciej Krążownik szosy

|
Witam.Zgadzam się dlaczego np.25letni Japończyk ma być gorszy od 25 letniej WSK.Rok produkcji to rok produkcji. |
|
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 23:36 Temat postu: Re: Zabytkowy Japonczyk? |
|
 |
|
PawełT2 Dawca organów

|
Wg polskich przepisów pojazd musi mieć min 25 lat i tego typu pojazd przynajmniej od 10 nie może być produkowany.
Jak dla mnie taki tzw Uniwersalny Japoński Motocykl to fajny temat na klasyka. choćby CB 400 _________________ Pannonia T2 1962
SHL M11 1964
WSK M06B1 1969
Junak M10
Skoda Octavia 1959 |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|