|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
|
Obecny czas to Sro Maj 23, 2012 05:57 |
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 19:48 Temat postu: PROBLEM Z SIMERINGiEM |
|
 |
|
piotrek_sz Osiedlowy kamikadze

|
Pomocy mam problem z simeringiem od strony sprzęgła, jak go wyjąć z metalowej tulejki. miałem włożony jeszcze oryginalny taki metalowy i za nic nie chce wyjść, w sumie to ta okrągła tulejka w której jest osadzony to się juz zdeformowała. jak go wymienić.pomóżcie!!! |
|
|
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 20:03 Temat postu: Re: PROBLEM Z SIMERINGiEM |
|
 |
|
tomek Moderator

Dołączył: 27 Paź 2006 Posty: 426 Skąd: ossy <okolice lotniska katowice-pyrzowice>
|
ja od strony sprzęgła miałem w takiej aluminiowej otoczce to ino z niej go wybiłem a póżniej wbiłem nowy.. _________________ SHL M11
PANNONIA T1
OGAR 205
 |
|
|
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 20:08 Temat postu: Re: PROBLEM Z SIMERINGiEM |
|
 |
|

|
też mam w aluminiowej otoczce, grzałem palnikiem i nic trzyma się jak cholera!! może włożyć duży simering o wymiarach tej otoczki? |
|
|
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 20:10 Temat postu: Re: PROBLEM Z SIMERINGiEM |
|
 |
|
tomek Moderator

Dołączył: 27 Paź 2006 Posty: 426 Skąd: ossy <okolice lotniska katowice-pyrzowice>
|
mozna i tak, jezeli sie nie myle to sam simmering jest w stalowej otoczce to można by spróbować podgrzać sam alum tylko tak aby za bardzo nie nagrzać tego simmeringa i spróbować go wybić _________________ SHL M11
PANNONIA T1
OGAR 205
 |
|
|
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 20:52 Temat postu: Re: PROBLEM Z SIMERINGiEM |
|
 |
|

|
jest jeszcze jeden problem, jak go wybić ponieważ otoczka nie jest przelotowa? to znaczy że nie mam pojęcia jak to wybić!!! jak ktoś ma do sprzedania otoczkę już bez simeringa to chętnie kupię!!! |
|
|
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 20:55 Temat postu: Re: PROBLEM Z SIMERINGiEM |
|
 |
|
tomek Moderator

|
jak nie jest przelotowa ale tylko z jednej strony.. ja tam gdzies mam chyba z dwie walają sie po garażu ale narazie pokombinuj po co kupować i płacić poczcie jak można pozyskać swoją _________________ SHL M11
PANNONIA T1
OGAR 205
 |
|
|
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 21:01 Temat postu: Re: PROBLEM Z SIMERINGiEM |
|
 |
|

|
poszukaj i zastanów się za ile oddasz. moja po walce z młotkiem, palnikiem i imadłem chyba już się nie nadaje. |
|
|
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 21:04 Temat postu: Re: PROBLEM Z SIMERINGiEM |
|
 |
|
tomek Moderator

|
dobra jutro poszukam mam nawet do tego simmering nowy jest u mnie około 2 miesiacy bo w tedy robiłem silnik wiec mogę nawet ci sprzedać komplet jak byś chciał... _________________ SHL M11
PANNONIA T1
OGAR 205
 |
|
|
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 21:10 Temat postu: Re: PROBLEM Z SIMERINGiEM |
|
 |
|

|
simeringii mam wszystkie. |
|
|
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 21:11 Temat postu: Re: PROBLEM Z SIMERINGiEM |
|
 |
|
tomek Moderator

|
mam dwie i w obydwóch jest simmering to jutro spróbuje wybić tzn. w poprzednim jak robiłem silnki bez problemu poszło to myśle ze w tym tez tak bedzie _________________ SHL M11
PANNONIA T1
OGAR 205
 |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|
|