|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
|
Obecny czas to Sro Maj 23, 2012 06:05 |
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 20:39 Temat postu: uparta nie odpala |
|
 |
|
bomalcahn Polny popierdalacz

|
mam juz nerwy zepsute jak była zima to mi od kopa palił a teraz tak nagle nie mogę ją odpalic gażnik rozebrałem i nadal nic czy może to by wina cewki iskra jest ale niezbyt duża chyba ją oddam i sprzedam _________________ bomalcahn |
|
|
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 21:21 Temat postu: Re: uparta nie odpala |
|
 |
|
Tomal Motórzysta

|
spokojnie bez nerwow prawdopodobnie to coś z tą iskrą jest nie tak... moze trzeba przeczyścić i ustawić przerywacz albo coś Ci sie z zapłonem porypało... ewentualnie sprawdź po kolei od świecy poczynając (zdejmij fajkę ze świecy i na samym kablu próbuj itp itd.). Myślę że musi pomóc skoro jesteś pewien że benzka się do garnka dostaje bez problemów i w odpowiedniej ilości...
pozdrawiam i powodzenia  |
|
|
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 21:55 Temat postu: Re: uparta nie odpala |
|
 |
|
Maciej S. Osiedlowy kamikadze

|
Iskra + paliwo i musi chodzić. U mnie pomimo dobrego stanu technicznego iskrownika nie działa najlepiej na świecach "ISKRA". Wstawiam champion i iskra jest bardzo dobra. Jak mam wątpliwości co dostanu gaźnika lub paliwa (np: po zimie) to robię następujący manewr:
- wstrzykuję nieznaczną ilość oleju do cylindra.
- ruszam kopniakiem kilka obrotów.
- wstrzykuję 2-3 cm3 rozpuszczalnika nitro,
- wręcam świecę
- kopię.
Jak jest choćby minimalna iskra to zapracuje. Czasami odbije w drugą stronę, ale to zazwyczaj upewnia mnie o kiepskiej jakości albo paliwa a jak nie zapracuje do braku iskry. _________________ Pannonia 1960 oryginał + wózek w remoncie (pasjonat motorów z wózkiem) |
|
|
Wysłany: Sro Maj 09, 2007 16:19 Temat postu: Re: uparta nie odpala |
|
 |
|
bomalcahn Polny popierdalacz

|
Po waszych wskazówkach odpaliła ale nie na długo przejechałem 400 metow zgasła i wtedy juz nic nie pomogło ale dzieki za pomoc bede szukał dalej przyczyny, jeszcze małe pytanko czy one maja dużą kompresje
_________________ _________________ bomalcahn |
|
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 20:50 Temat postu: Re: uparta nie odpala |
|
 |
|
tomek Moderator

Dołączył: 27 Paź 2006 Posty: 426 Skąd: ossy <okolice lotniska katowice-pyrzowice>
|
zalezy co u ciebie znaczy duzo, dla mnie ma nawet duza ale to zalezy kto jak uwaza........ |
|
|
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 20:19 Temat postu: Re: uparta nie odpala |
|
 |
|
GaCek Krążownik szosy

|
| bomalcahn napisał: | | mam juz nerwy zepsute jak była zima to mi od kopa palił a teraz tak nagle nie mogę ją odpalic gażnik rozebrałem i nadal nic czy może to by wina cewki iskra jest ale niezbyt duża chyba ją oddam i sprzedam |
Taka mała dygresja. Jak odstawiałem Junaka na zime to chodził jak ta lala. Po zimie Junak nie dał rady wogóle odpalić. Co sie okazało iskrownik wilgoć złapał no i lipa. Jedyną radą było wymiana iskrownika na drugi, poniewaz po wysuszeniu byłu kłopoty z zapłonem. |
|
|
Wysłany: Nie Mar 20, 2011 21:59 Temat postu: Re: uparta nie odpala |
|
 |
|
Gregor Motórzysta

|
Z ciekawości czy udało się rozwiązać ten problem _________________ pikolo |
|
|
|