|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
|
Obecny czas to Sro Maj 23, 2012 19:21 |
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 21:49 Temat postu: CZY MOŻNA ZAREJESTROWAĆ PANNONIE, kiedyś wyrejestrowaną!!?? |
|
 |
|
karolo03m Polny popierdalacz

|
jak w temacie, czy moge zarejestrować motocykl mając do niego dokumenty i umowe kupna sprzedarzy???? kupiłem w zeszły miesiącu od pierwszego właściciela!!  _________________ Pannonia T5 67r
Komar 73r
WSK M06B3 73 r |
|
|
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 16:53 Temat postu: Re: CZY MOŻNA ZAREJESTROWAĆ PANNONIE, kiedyś wyrejestrowaną!!?? |
|
 |
|
tomek Moderator

Dołączył: 27 Paź 2006 Posty: 426 Skąd: ossy <okolice lotniska katowice-pyrzowice>
|
jezeli masz ciągłość umow a jak kupiłes od pierwszego własciciela co pisałes to oznacza że masz to możesz po warunkiem że skontaktujesz sie z wydziałem komunikacji gdzie była wyrejestrowywana i zasięgniesz informacji z jakiego powodu jezeli dlatego ze nie była uzywana i nie chciało sie jej opłacac to mozena a jezeli z jakies tam innej przyczyny to nie nie wiem dokładnie jaka przyczyna ale chyba z przyczyn technicznych dokładnie nie wiem ale muysle ze u ciebie nie bedzie problemow  _________________ SHL M11
PANNONIA T1
OGAR 205
 |
|
|
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 18:59 Temat postu: Re: CZY MOŻNA ZAREJESTROWAĆ PANNONIE, kiedyś wyrejestrowaną!!?? |
|
 |
|
karolo03m Polny popierdalacz

|
dzieki tomek właśnie mój tata dzwonił kiedyś do tego starszego pana co od niego kupiliśmy i powiedział, że pójdzie do tego wydziału komunikacji ale dzieki za wiadomość _________________ Pannonia T5 67r
Komar 73r
WSK M06B3 73 r |
|
|
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 20:34 Temat postu: Re: CZY MOŻNA ZAREJESTROWAĆ PANNONIE, kiedyś wyrejestrowaną!!?? |
|
 |
|
tomek Moderator

Dołączył: 27 Paź 2006 Posty: 426 Skąd: ossy <okolice lotniska katowice-pyrzowice>
|
w sumie ten dawny własciciel chyba nie musi jechac tylko chyba wy z dokumentami i spytać sie co dokładnie było z tym motorkiem ale najlepiej jak byś jeszcze szczedł do wydziału komunikacji gdzies w twoim rejonie i zasięgnoł informacji bo ja mam info z przed dwóch lat i własnie tam sie tego dowiedziałem pozdro _________________ SHL M11
PANNONIA T1
OGAR 205
 |
|
|
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 21:06 Temat postu: Re: CZY MOŻNA ZAREJESTROWAĆ PANNONIE, kiedyś wyrejestrowaną!!?? |
|
 |
|
Artur Osiedlowy kamikadze

|
Z tego co mi wiadomo pojazd wyrejestrowany można zarejestrować tylko jako zabytek po przedstawieniu opinii rzeczoznawcy |
|
|
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 09:11 Temat postu: Re: CZY MOŻNA ZAREJESTROWAĆ PANNONIE, kiedyś wyrejestrowaną!!?? |
|
 |
|
piotrj78 Polny popierdalacz

|
Pojazd kiedyś wyrejestrowany nie podlega ponownej rejestracji.
Wyjatkiem są pojazdy zabytkowe i unikatowe. W przypadku pojazdu unikatowego wystarczy opinia rzeczoznawcy no i dowód rejestracyjny wraz z umową . Pojazd zabytkowy musi mieć wpis do rejestru pojazdów zabytkowych i opinie konserwatora zabytków, należy pobrać tablice próbne i dowód przeprowadzić badanie na zabytek na stacji diagnostycznej. A następnie cieszyć się bezterminowym badaniem okresowym.  _________________ 2 x Pannonia 58 i 62r |
|
|
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 16:24 Temat postu: Re: CZY MOŻNA ZAREJESTROWAĆ PANNONIE, kiedyś wyrejestrowaną!!?? |
|
 |
|
Held100 Motórzysta

|
Ciągłośc umów dowód rejestracyjny i rejestracja załatwiona. Pozdrawiam. _________________ Niezmordowany... |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|
|