Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna Pannonia - motocykle zabytkowe
.::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.

PannoniaPannonia   Mapa PannoniMapa   AlbumAlbum   DownloadsDownloads  UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   FAQFAQ   SzukajSzukaj  
AukcjeAukcje   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   RejestracjaRejestracja 

Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Początkujący kolekcjoner » CZY MOŻNA ZAREJESTROWAĆ PANNONIE, kiedyś wyrejestrowaną!!??
Cześci do zabytków
  Obecny czas to Sro Maj 23, 2012 19:21 

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PostWysłany: Wto Paź 30, 2007 21:49    Temat postu: CZY MOŻNA ZAREJESTROWAĆ PANNONIE, kiedyś wyrejestrowaną!!??

karolo03m
Polny popierdalacz
Polny popierdalacz

jak w temacie, czy moge zarejestrować motocykl mając do niego dokumenty i umowe kupna sprzedarzy???? kupiłem w zeszły miesiącu od pierwszego właściciela!! Very Happy

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Paź 31, 2007 16:53    Temat postu: Re: CZY MOŻNA ZAREJESTROWAĆ PANNONIE, kiedyś wyrejestrowaną!!??

tomek
Moderator
Moderator

jezeli masz ciągłość umow a jak kupiłes od pierwszego własciciela co pisałes to oznacza że masz to możesz po warunkiem że skontaktujesz sie z wydziałem komunikacji gdzie była wyrejestrowywana i zasięgniesz informacji z jakiego powodu jezeli dlatego ze nie była uzywana i nie chciało sie jej opłacac to mozena a jezeli z jakies tam innej przyczyny to nie nie wiem dokładnie jaka przyczyna ale chyba z przyczyn technicznych dokładnie nie wiem ale muysle ze u ciebie nie bedzie problemow Wink

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Paź 31, 2007 18:59    Temat postu: Re: CZY MOŻNA ZAREJESTROWAĆ PANNONIE, kiedyś wyrejestrowaną!!??

karolo03m
Polny popierdalacz
Polny popierdalacz

dzieki tomek właśnie mój tata dzwonił kiedyś do tego starszego pana co od niego kupiliśmy i powiedział, że pójdzie do tego wydziału komunikacji ale dzieki za wiadomość

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Paź 31, 2007 20:34    Temat postu: Re: CZY MOŻNA ZAREJESTROWAĆ PANNONIE, kiedyś wyrejestrowaną!!??

tomek
Moderator
Moderator

w sumie ten dawny własciciel chyba nie musi jechac tylko chyba wy z dokumentami i spytać sie co dokładnie było z tym motorkiem ale najlepiej jak byś jeszcze szczedł do wydziału komunikacji gdzies w twoim rejonie i zasięgnoł informacji bo ja mam info z przed dwóch lat i własnie tam sie tego dowiedziałem pozdro

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Paź 31, 2007 21:06    Temat postu: Re: CZY MOŻNA ZAREJESTROWAĆ PANNONIE, kiedyś wyrejestrowaną!!??

Artur
Osiedlowy kamikadze
Osiedlowy kamikadze

Confused Z tego co mi wiadomo pojazd wyrejestrowany można zarejestrować tylko jako zabytek po przedstawieniu opinii rzeczoznawcy

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Gru 13, 2007 09:11    Temat postu: Re: CZY MOŻNA ZAREJESTROWAĆ PANNONIE, kiedyś wyrejestrowaną!!??

piotrj78
Polny popierdalacz
Polny popierdalacz

Pojazd kiedyś wyrejestrowany nie podlega ponownej rejestracji.
Wyjatkiem są pojazdy zabytkowe i unikatowe. W przypadku pojazdu unikatowego wystarczy opinia rzeczoznawcy no i dowód rejestracyjny wraz z umową . Pojazd zabytkowy musi mieć wpis do rejestru pojazdów zabytkowych i opinie konserwatora zabytków, należy pobrać tablice próbne i dowód przeprowadzić badanie na zabytek na stacji diagnostycznej. A następnie cieszyć się bezterminowym badaniem okresowym. Smile

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pią Sie 08, 2008 16:24    Temat postu: Re: CZY MOŻNA ZAREJESTROWAĆ PANNONIE, kiedyś wyrejestrowaną!!??

Held100
Motórzysta
Motórzysta

Ciągłośc umów dowód rejestracyjny i rejestracja załatwiona. Pozdrawiam.

TOP   BOTTOM
 Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
 Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Początkujący kolekcjoner » CZY MOŻNA ZAREJESTROWAĆ PANNONIE, kiedyś wyrejestrowaną!!??
 Strona 1 z 1