|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
|
Obecny czas to Sro Maj 23, 2012 19:26 |
Wysłany: Nie Mar 07, 2010 22:58 Temat postu: koło wózka |
|
 |
|
lucky Polny popierdalacz

|
jaki jest rozmiar opony na wózku bocznym? Pytałem się już o to, ale zobaczyłem, że mam 18", a ktoś pisał, że powinno być 3,00-19. Czy koła w Panoni są wzajemnie wymienne? |
|
|
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 16:32 Temat postu: Re: koło wózka |
|
 |
|
kupiec1976 Krążownik szosy

|
Posiadam dwa wózki duna ,mają koła 19",(opona 3,00/19) koła można wymieniać .Od modelu T5 ,koła trochę zmieniono.Były też różne modele wózków Duna ,starsze z większym bębnem w kole (zakończeone pięknym motylkiem) oraz nowsze zamiast motylka posiadały wypukłą aluminiową miseczkę. _________________ Pannonia T1 (1963)
Junak M 10 (1964)
Jawa 175 (1960) |
|
|
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 21:54 Temat postu: Re: koło wózka |
|
 |
|
lucky Polny popierdalacz

|
Dzięki za odpowiedź. A jak powinno się regulować twardość zawieszenia dźwignią/rączką? Patrzyłem po rozebraniu na ten mimośród, ale nic nie wydumałem. Jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia- w resorowaniu wózka jest taki bolczyk, który porusza się wewnątrz pierscienia fi ok 8 cm. U mnie na ten bolczyk była nołożona guma od dźwigni biegów, a co powinno tam być? Przypuszczam że jakiś element gumowy, ale jaki? Może ktoś wrzuci fote albo ma taki sprzęt w okolicy Radomia- podjechałbym popatrzeć z jakimś browarkiem |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|
|