Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna Pannonia - motocykle zabytkowe
.::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.

PannoniaPannonia   Mapa PannoniMapa   AlbumAlbum   DownloadsDownloads  UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   FAQFAQ   SzukajSzukaj  
AukcjeAukcje   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   RejestracjaRejestracja 

Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Początkujący kolekcjoner » Pomóżcie w dokonaiu wyboru nad "nowym" motocyklem
Cześci do zabytków
  Obecny czas to Sro Maj 23, 2012 19:28 

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PostWysłany: Wto Lut 23, 2010 16:11    Temat postu: Pomóżcie w dokonaiu wyboru nad "nowym" motocyklem

MożeAkuratPannonia
Polny popierdalacz
Polny popierdalacz

Jakby co to jest z forum Mz-klubu. Tam napisałem podobnego posta . Prosze o pomoc.
Witam . Od pewnego czasu szukam jakiegoś ciekawego motocykla zabytkowego ,mógłby być do remontu tak do 1500 -2000 zł . Wiem że wielu was poleci jaskółki albo trophy ale może teraz iiny klimat . Na Junaka kasy niestety nie mam ;| Jak z ruskich to może jakiś Iż,a może jakaś jawa dwururka ale nie wiem , najbardziej interesuje mnie Pannonia np. ta http://allegro.pl/item933843616_panonia_tlf.html
MoŻe mi powiecie na jaki inny motocykl można jeszcze zwrócić uwagę przy takim wyborze. A tak to Pannonia to jak jest z częsciami i czy jesto to dość awaryjny motor . Bardzzo mi sie podoba jego linia. Proszę o opinie lub inne

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Lut 23, 2010 19:28    Temat postu: Re: Pomóżcie w dokonaiu wyboru nad "nowym" motocyklem

blackjack
Motórzysta
Motórzysta

Wpisz na Allegro Pannonia (dwa "N") - wydaje mi się że jest tam parę ciekawszych propozycji . Części można zdobyć bez większego problemu , a prawidłowo wyremontowana i wyregulowana nie powinna sprawiać problemów . Co do innych propozycji to ja bym szukał : SHL - wszystkie , JAWA - wszystkie , ale i tak Pannonia jest najpiękniejsza . Pozdrawiam

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Lut 23, 2010 19:35    Temat postu: Re: Pomóżcie w dokonaiu wyboru nad "nowym" motocyklem

Darek.K
Osiedlowy kamikadze
Osiedlowy kamikadze

PANNONIA Idea FAJNY MOTOCYKL z częściami jest problem ale na allegro zawsze coś można dokupić.ALE CO SIĘ NIE ROBI DLA SWOJEJ PANIENKI Laughing Laughing Laughing Wybór co do motocykla pozostawiam tobie kolego.POZDRAWIAM.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Lut 23, 2010 20:16    Temat postu: Re: Pomóżcie w dokonaiu wyboru nad "nowym" motocyklem

PawełT2
Dawca organów
Dawca organów

początkującemu restauratorowi polecałbym SHL M11, dużo części i literatury, poza tym to naprawdę dobry i ładny motor i łatwo o dobry materiał do odbudowy
Junak M10
Skoda Octavia 1959

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Lut 23, 2010 20:48    Temat postu: wybór

jkpannonia
Motórzysta
Motórzysta

hej,

trudno doradzać. spróbuj się zastanowić co Ci się podoba? w necie jest dużo zdjęć, są fora do poczytania.

z punktu widzenia technicznego Paweł ma racje. nie wiem na ile jesteś mocny w remontach? jeśli nie czujesz się pewnie to kup coś prostego, żebyś się czegoś nauczył i nie zraził Smile

daj info na forum co wybrałeś Smile

aaaa no i najważniejsze, PANNONIA ma klimat. madziary, czardasze, gulasz i wiino!!!

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Lut 23, 2010 22:20    Temat postu: Re: Pomóżcie w dokonaiu wyboru nad "nowym" motocyklem

matti800
Dawca organów
Dawca organów

Wbrew pozorom pannonia to tez bardzo prosta kronstrukcja podobnie jak shl. Ja w wieku 16 lat sam od podstaw wyremontowalem swoja pannonie zaczynajac od blacharki na silniku konczac. Przy odrobinie chceci zapalu i oczywiscie zamilowania do starych motocykli wszystko da sie zrobic Smile a uwierz mi ze w pannonii mozna sie zakochac Cool polecam pannonie bo wedlug mnie to ciekawszy motor od shl

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Lut 24, 2010 07:18    Temat postu: Re: Pomóżcie w dokonaiu wyboru nad "nowym" motocyklem

grigor
Motórzysta
Motórzysta

W tym przedziale cenowym pannonie uda Ci się kupić, iża pewnie też...
Uważam że powinieneś się zastanowić czy chcesz lekki motocykl jak SHLka czy coś cięższego , bo to jednak jest różnica i w prowadzeniu i w mocy, pannonia, iż, jawa 250/350 czy jaskółka to juz inna bajka, pooglądaj, najlepiej się poprzejeżdżaj Smile
a tak w skrócie moje odczucia :
pannonia - niby prosty sprzęt ale i dość delikatny, może być bardzo awaryjna ale i dobrze zrobiona i umiejętnie prowadzona Smile może cieszyć bezproblemową eksploatacją...
iż - moje odczucia są takie że jest solidniejszej konstrukcji niż pannonia i dobrze zrobionego trudniej popsuć
shl - jak napisałem lekki motocykl, zupełnie inna jazda
o jaskółce to na innym forum napewno Ci naopowiadali Smile

TOP   BOTTOM
 Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
 Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Początkujący kolekcjoner » Pomóżcie w dokonaiu wyboru nad "nowym" motocyklem
 Strona 1 z 1