|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
|
Obecny czas to Sro Maj 23, 2012 19:28 |
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 16:11 Temat postu: Pomóżcie w dokonaiu wyboru nad "nowym" motocyklem |
|
 |
|
MożeAkuratPannonia Polny popierdalacz

|
Jakby co to jest z forum Mz-klubu. Tam napisałem podobnego posta . Prosze o pomoc.
Witam . Od pewnego czasu szukam jakiegoś ciekawego motocykla zabytkowego ,mógłby być do remontu tak do 1500 -2000 zł . Wiem że wielu was poleci jaskółki albo trophy ale może teraz iiny klimat . Na Junaka kasy niestety nie mam ;| Jak z ruskich to może jakiś Iż,a może jakaś jawa dwururka ale nie wiem , najbardziej interesuje mnie Pannonia np. ta http://allegro.pl/item933843616_panonia_tlf.html
MoŻe mi powiecie na jaki inny motocykl można jeszcze zwrócić uwagę przy takim wyborze. A tak to Pannonia to jak jest z częsciami i czy jesto to dość awaryjny motor . Bardzzo mi sie podoba jego linia. Proszę o opinie lub inne |
|
|
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 19:28 Temat postu: Re: Pomóżcie w dokonaiu wyboru nad "nowym" motocyklem |
|
 |
|
blackjack Motórzysta

|
Wpisz na Allegro Pannonia (dwa "N") - wydaje mi się że jest tam parę ciekawszych propozycji . Części można zdobyć bez większego problemu , a prawidłowo wyremontowana i wyregulowana nie powinna sprawiać problemów . Co do innych propozycji to ja bym szukał : SHL - wszystkie , JAWA - wszystkie , ale i tak Pannonia jest najpiękniejsza . Pozdrawiam |
|
|
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 19:35 Temat postu: Re: Pomóżcie w dokonaiu wyboru nad "nowym" motocyklem |
|
 |
|
Darek.K Osiedlowy kamikadze

|
PANNONIA FAJNY MOTOCYKL z częściami jest problem ale na allegro zawsze coś można dokupić.ALE CO SIĘ NIE ROBI DLA SWOJEJ PANIENKI Wybór co do motocykla pozostawiam tobie kolego.POZDRAWIAM. |
|
|
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 20:16 Temat postu: Re: Pomóżcie w dokonaiu wyboru nad "nowym" motocyklem |
|
 |
|
PawełT2 Dawca organów

|
początkującemu restauratorowi polecałbym SHL M11, dużo części i literatury, poza tym to naprawdę dobry i ładny motor i łatwo o dobry materiał do odbudowy _________________ Pannonia T2 1962
SHL M11 1964
WSK M06B1 1969
Junak M10
Skoda Octavia 1959 |
|
|
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 20:48 Temat postu: wybór |
|
 |
|
jkpannonia Motórzysta

Wiek: 37 Dołączył: 18 Paź 2009 Posty: 163 Skąd: Nowy Targ
|
hej,
trudno doradzać. spróbuj się zastanowić co Ci się podoba? w necie jest dużo zdjęć, są fora do poczytania.
z punktu widzenia technicznego Paweł ma racje. nie wiem na ile jesteś mocny w remontach? jeśli nie czujesz się pewnie to kup coś prostego, żebyś się czegoś nauczył i nie zraził
daj info na forum co wybrałeś
aaaa no i najważniejsze, PANNONIA ma klimat. madziary, czardasze, gulasz i wiino!!! _________________ jkgoral |
|
|
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 22:20 Temat postu: Re: Pomóżcie w dokonaiu wyboru nad "nowym" motocyklem |
|
 |
|
matti800 Dawca organów

Wiek: 20 Dołączył: 11 Maj 2008 Posty: 219 Skąd: białystok
|
Wbrew pozorom pannonia to tez bardzo prosta kronstrukcja podobnie jak shl. Ja w wieku 16 lat sam od podstaw wyremontowalem swoja pannonie zaczynajac od blacharki na silniku konczac. Przy odrobinie chceci zapalu i oczywiscie zamilowania do starych motocykli wszystko da sie zrobic a uwierz mi ze w pannonii mozna sie zakochac polecam pannonie bo wedlug mnie to ciekawszy motor od shl |
|
|
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 07:18 Temat postu: Re: Pomóżcie w dokonaiu wyboru nad "nowym" motocyklem |
|
 |
|
grigor Motórzysta

|
W tym przedziale cenowym pannonie uda Ci się kupić, iża pewnie też...
Uważam że powinieneś się zastanowić czy chcesz lekki motocykl jak SHLka czy coś cięższego , bo to jednak jest różnica i w prowadzeniu i w mocy, pannonia, iż, jawa 250/350 czy jaskółka to juz inna bajka, pooglądaj, najlepiej się poprzejeżdżaj
a tak w skrócie moje odczucia :
pannonia - niby prosty sprzęt ale i dość delikatny, może być bardzo awaryjna ale i dobrze zrobiona i umiejętnie prowadzona może cieszyć bezproblemową eksploatacją...
iż - moje odczucia są takie że jest solidniejszej konstrukcji niż pannonia i dobrze zrobionego trudniej popsuć
shl - jak napisałem lekki motocykl, zupełnie inna jazda
o jaskółce to na innym forum napewno Ci naopowiadali  _________________ Iż-56 z 59r. oraz Iż Planeta 63r. |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|
|