|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3
|
Obecny czas to Sro Maj 23, 2012 19:33 |
Wysłany: Pią Mar 19, 2010 13:49 Temat postu: rejestracja |
|
 |
|
jkpannonia Motórzysta

Wiek: 37 Dołączył: 18 Paź 2009 Posty: 163 Skąd: Nowy Targ
|
no to wygląda na to że zagubiłeś lub poprzedni właściciel zgubił dowód rejestracyjny/! _________________ jkgoral |
|
|
Wysłany: Sob Mar 20, 2010 21:43 Temat postu: Re: REJESTRACJA SPRZĘTA |
|
 |
|
miko Polny popierdalacz

|
dowod zostal zabrany ostatniemu wlascicielowi przez milicje ale nie dotarl do wydzialu ruchu drogowego,i mam zagwozdke jak to zrobic zeby bylo dobrze, pozdrawiam motórzystow
 |
|
|
Wysłany: Sob Mar 20, 2010 22:34 Temat postu: Re: REJESTRACJA SPRZĘTA |
|
 |
|
kupiec1976 Krążownik szosy

|
Kolega wyżej wyraźnie napisał "dowód został zagubiony" nie rozumiesz?! _________________ Pannonia T1 (1963)
Junak M 10 (1964)
Jawa 175 (1960) |
|
|
Wysłany: Sro Mar 24, 2010 15:10 Temat postu: Rejestracja Panoni |
|
 |
|
Jan Zamoyski Polny popierdalacz

|
Witam
Przeczytałem wcześniejsze posty i nie chce zanudzac powtarzaniem się, ale moja sprawa nieco sie różni, a poza tym można by odświerzyć temat.
Od roku jestem posiadaczem pięknej czarnej Panoni. Czas ten spędziłem na mozolnym remontowaniu staruszka. Odnawianie w zasadzie jest skonczone, choc mam wrazenie, ze brakuje trochę mocy, ale może jak sie rozjeżdzi...
W każdym razie
a) nie posiadam dowodu rejestracyjnego
b)posiadam umowe kupna z danymi poprzedniego właściciela i danymi pojazdu, ale z nie wypełnionymi polami kupującego
c) posiadam dokument spożądzony przez jeszcze wczesniejszego właściciela (niz ten z pkt. b.) z 1989r - prośba o wyrejestrowanie motocykla ze względu na koniecznośc przeprowadzenia kapitalnego remontu - zatwierdzona przez Urząd Miejski w Ostrowie Wielkopolskim, Wydział Komunikacji z decyzją: pojazd wycofany z ruchu.
d)posiadam umowe kupna/sprzedaży zawartą między poprzednimi właścicielami (z pkt. b i pkt. c)
e) mam także kwity wpłaty za podatek drogowy i ubezpieczenie z 1988 i 89r.
Czy mógłbym prosić szanownych kolegów o rady odnośnie sposobu rejestracji. Chciałbym zarejestrować motocykl w Warszawie
Pozdrawiam
janek |
|
|
Wysłany: Sro Mar 24, 2010 20:09 Temat postu: Re: REJESTRACJA SPRZĘTA |
|
 |
|
zigi111111 Krążownik szosy

Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2010 Posty: 72 Skąd: Biała Rawska
|
Hmmmm - trudny temat Panie Jan Zamoyski
Ja byłem dzisiaj w swoim urzędzie z podobnym problemem i potraktowano mnie jak bandyte - prawie.
Myśle że powinien znalezc pan sobie kogoś kto ma znajomości w wydz. komunikacji i grzecznie potpytać jak to załatwić. Co wydział to inna interpretacja przepisów.
A może spróbować wyciągnąć zaświadczenie z urzędu w którym była panna zarejestrowana że taki to a taki motocykl widniał w ewidencji - może to by coś pomogło??? |
|
|
Wysłany: Sro Mar 24, 2010 20:15 Temat postu: Re: REJESTRACJA SPRZĘTA |
|
 |
|
zigi111111 Krążownik szosy

Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2010 Posty: 72 Skąd: Biała Rawska
|
Swoja drogą to szkoda że durne przepisy i bezduszność urzędnicza zabija historczne pojazdy. Jakby z rdzą nie było problemów  |
|
|
Wysłany: Pią Lut 04, 2011 20:53 Temat postu: dot rejestracji |
|
 |
|
demo69 Polny popierdalacz

|
przechodzilem lagalizację mojej panki przez sąd. Sprawa bardzo prosta, musisz udowodnić że posiadasz motor nieprzerwanie przez 3 lata, pprzedni wlaśicciel sluchany na świadka i sąd jeżeli nie ma satrzeżeń to wydaje decyzję w przedmiocie własności rzeczy. Ważna rzecz która ułatwiła całą sytuacje to taka że motor figurował w moim wydziale komunikacji oraz że właścicielem od którego go kupiłem też był z mojego terenu. Powodzenia |
|
|
Wysłany: Sob Lut 05, 2011 23:10 Temat postu: Re: REJESTRACJA SPRZĘTA |
|
 |
|
kleryk2 Motórzysta

|
bez żadnych umów? i dowodu rejestracyjnego? Opisz coś więcej |
|
|
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 11:24 Temat postu: Re: REJESTRACJA SPRZĘTA |
|
 |
|
marjew131 Motórzysta

Wiek: 92 Dołączył: 06 Sie 2010 Posty: 108 Skąd: Tarnów Brzesko
|
Ja ma z kolei Panne od faceta który nie żyje 20 lat. Sprzedał mi jego zięć bo zajmował mu miejsce w garażu. Niestety nie może znaleźć żadnych papierów, numery rejestracje są na błotniku.
Myślę żeby spisać umowę kupna-sprz. z nieżyjącym i np zięciem lub moim ojcem z datą jak żył -25lat, ja byłem wtedy za młody. Wpisać że dowód został zagubiony. Teraz spisać drugą ze mną i poszedłbym do Wydziału Komunikacji.
Problem mam jeszcze jeden odpadła tabliczkę z ramy mam nr ale nie wiem który to rok. |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|
|