|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
Idź do strony 1, 2 Następny
|
Obecny czas to Sro Maj 23, 2012 19:40 |
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 12:25 Temat postu: Witam kolegów |
|
 |
|
agrupa Polny popierdalacz

|
Heja.
Jestem Marcin z Warszawy i mam 27 lat.
Motoryzacją pasjonuję się w sumie od dzieciaka, najpierw była motorynka potem dłuuugo nic, samochody i wielki powrót do 2OO
Tak więc po latach zaczęło się od MZ etz 251e - piękny i przyjazny sprzęt potem kawasaki gpz 500s, Suzuki SV650s, w między czasie Suzuki DR 600, Suzuki DR 350s, potem Fazer 600 i WSK MO6 Z2, W tej chwili posiadam u siebie w garażu SV 1000s, IŻ 49 X 2, WSK KOS i będzie Panonia
Co do Panonii to podoba mi się ten sprzęt w zaprzęgu, sama solówka też ma coś w sobie Podoba mi się regulacja łańcucha wahaczem, wskaźnik biegów i tłumiki Jest to trochę niedoceniany motocykl ale myślę że za jakiś czas będzie bardziej poszukiwanym zabytkiem.
Nie mam jeszcze zdjęć swojego egzemplarza w domu, dysponuję tylko linkiem do aukcji
http://www.allegro.pl/item481880081_pannonia_t1_oryginal_jedyna_na_allegro.html
Mam w związku z tym prośbę o zidentyfikowanie modelu bo z opisu aukcji wynika że rocznik i typ nie pasują do siebie
W tej Panonii podoba mi się najbardziej kompletność i oryginalny lakier.
Kupując swojego pierwszego IŻ popełniłem błąd i kupiłem nie kompletny egzemplarz i w złym stanie do dzisiaj mi się to czkawką odbija
Proszę też o ocenę stanu jak i oryginalności - Dziękuję!!! _________________ Pozdr.
Marcin
IŻ 49 x 2, WSK Kos, Sv1000s |
|
|
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 16:50 Temat postu: Re: Witam kolegów |
|
 |
|
tomek Moderator

Dołączył: 27 Paź 2006 Posty: 426 Skąd: ossy <okolice lotniska katowice-pyrzowice>
|
wyglada to na T1 ale gwarancji nie daje co do orginalnosci to nie zauwazylem jakis czesci z innych sprzetow gaznik pegaz ale podobno byly montowane i podobno sa lepsze dlatego tez duzo osob montuje go do siebie...
aa i raczki troszke dziwne ma;p _________________ SHL M11
PANNONIA T1
OGAR 205
 |
|
|
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 17:29 Temat postu: Re: Witam kolegów |
|
 |
|
alchamer Motórzysta

|
Witam Iżowca Bardzo dobry egzemplarz do orestaurowania,100% oryginał ,chyba nawet kluczyk ma ,tak jak Tomek prawi gaźnik pegaz a co do gum na kierownicy to raczej oryginały  |
|
|
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 19:21 Temat postu: Re: Witam kolegów |
|
 |
|

|
No Witam kolegów.
Dzięki za obejrzenie zdjęć
bardzo mnie cieszy Wasz werdykt że to dobry materiał.
Zanim go kupiłem studiowałem troszkę materiały o Panonii ale w tym temacie to ja mocno początkujący jestem i się bałem że coś przeoczę i że kupię kundla
A jak skomentujecie cenę? Dla mnie ok, ale ciekaw jestem czy przepłaciłem, puki co nie mam zupełnie rozeznania w cenach Panonii ponieważ od dwóch lat siedzę w IŻ-u.
Nurtuje mnie tylko fakt gaźnika, czy te pegazy były zakładane fabrycznie czy tam powinien być jakiś inny gaźnik? _________________ Pozdr.
Marcin
|
|
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 19:50 Temat postu: Re: Witam kolegów |
|
 |
|
junak Krążownik szosy

|
gaznik jest teraz wystawiony na allegro a pegaz to jest nasz pomysł bo jak to mówią POLAK POTRAFI _________________ JUNAK 790504630 |
|
|
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 20:42 Temat postu: Re: Witam kolegów |
|
 |
|

|
No zauważyłem taką aukcję.
Z przebiegu jej wynika że to jest dość rzadki fant?
No i widzę że cena również za tym przemawia...
Czy między rocznikami były zmiany w gaźnikach? Widziałem tam że był opis że do tl, tlf, tld? _________________ Pozdr.
Marcin
|
|
Wysłany: Sro Lis 26, 2008 08:19 Temat postu: Re: Witam kolegów |
|
 |
|
grigor Motórzysta

|
ja mam oryginalny gaźnik i jak mi wiadomo kilka osób z moich okolic w swoich pannach też takowe posiada i jednogłośnie wszyscy powiemy że spalanie jest wtedy baaaardzo wysokie 7litrów to norma, no chyba że jedziesz 60-70km nonstop ale tego pannonia nie lubi |
|
|
Wysłany: Sro Lis 26, 2008 09:38 Temat postu: Re: Witam kolegów |
|
 |
|

|
No słyszałem o tym sławnym spalaniu Panonii
Z racji tego że w swoich sprzętach chciałbym posiadać jak najwięcej oryginalnych części i z epoki tak więc chciałbym się wyposażyć w taki gaźnik No nic, najpierw sfinalizuję transakcję i przedstawię lepszej jakości zdjęcia. A poootem będziemy kompletować. _________________ Pozdr.
Marcin
|
|
Wysłany: Sro Lis 26, 2008 18:48 Temat postu: Re: Witam kolegów |
|
 |
|
jaron1 Motórzysta

|
Hej,ja moze mało sie znam,ale żeczywiście wiekszość osprzetu wskazuje na T1,np wielkość bębnów,rodzaj tylnej lampy,dzwignie zm biegów,podnózki,słabo widac rame,ale w starszych wersjach jest bardziej masywna,ja mam T5 i była prawie w 100%org wiec po tym wnioskuje,choc wg mnie to moze byc skutek uzupełniania do oryginału jak leci tzn z części które akurat udało sie kupic,pozdrawiam,ja juz niedługo pokaże fotki swojej:))) |
|
|
Wysłany: Sro Lis 26, 2008 19:59 Temat postu: Re: Witam kolegów |
|
 |
|
junak Krążownik szosy

|
z tego co wiem to panonia miała dwa rodzaje gażnika ale ten co jest teraz na allegro to jest ten moim zdaniem lepszy bo ten drugi mam w zapasie a na tym śmigam i jest ok a panonia ma tak skonstruowany silnik że musi dostać to paliwo żeby mogła jechać chociaż są tacy co śmigają na pegazie ja próbowałem pegaza chociaż jest oszczędny to wolę spalić więcej i mieć przyjemność z jazdy _________________ JUNAK 790504630 |
|
|
Wysłany: Czw Lis 27, 2008 06:58 Temat postu: Re: Witam kolegów |
|
 |
|
grigor Motórzysta

|
o własnie dobrze kolega wyżej prawi, pannonia jak nie dostanie swojej odpowiednio duużej dawki to poprostu nie chodzi |
|
|
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 18:36 Temat postu: Re: Witam kolegów |
|
 |
|

|
No i chuj Panowie.
Miała być Panonia a nie będzie.
Sprzedający to kondon jakich mało, wystawiłem już mu negatyw ale co z tego. Szkoda mi tego motocykla jak cholera.
Już piję ze smutku....
Ehhh no nic szukam sobie dalej jakiejś ładnej sztuki...
Ktokolwiek wie - proszę o sygnał  _________________ Pozdr.
Marcin
|
|
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 18:50 Temat postu: Re: Witam kolegów |
|
 |
|
junak Krążownik szosy

|
my nie klniemy kolego na forum to nie ładnie z twojej strony _________________ JUNAK 790504630 |
|
|
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 20:58 Temat postu: Re: Witam kolegów |
|
 |
|

|
Przepraszam ale trochę mi nerwy puściły.
Ekspedycja po motocykl gotowa a tu taka niespodzianka... _________________ Pozdr.
Marcin
|
|
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 21:04 Temat postu: Re: Witam kolegów |
|
 |
|
junak Krążownik szosy

|
OK NIE MA SPRAWY _________________ JUNAK 790504630 |
|