Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna Pannonia - motocykle zabytkowe
.::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.

PannoniaPannonia   Mapa PannoniMapa   AlbumAlbum   DownloadsDownloads  UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   FAQFAQ   SzukajSzukaj  
AukcjeAukcje   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   RejestracjaRejestracja 

Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Początkujący kolekcjoner » witam
Cześci do zabytków
 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 Obecny czas to Sro Maj 23, 2012 19:45 

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 06:26    Temat postu: Re: witam

grigor
Motórzysta
Motórzysta

panowie chyba troche przechwaliłem tą swoją panne Wink
zaczoł mi dzwonić wał...
i stąd moje pytanie gdzie kupic wał, uszczelniacze te przy łożyskach na wale co uszczelniaja przed olejem ze skrzyni i łańcuszek sprzęgłowy, a i pierścienie Smile
z góry dzięki za info

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Sie 19, 2008 09:30    Temat postu: Re: witam

jaron1
Motórzysta
Motórzysta

Uszczelniacze to najmniejszy i najtańszy problem bo kupisz je w każdyn sklepie z łozyskami,co do łańcuszka mysle ze z innego moto bedzie pasował,poszukaj na tym forum bo chyba był taki temat,jeśli chodzi o pierścienie ja dorabiałem na wymiar,ale musi byc tłok i cylinder,cena 15 zł ale zakład w Łodzi

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Sie 19, 2008 10:13    Temat postu: Re: witam

grigor
Motórzysta
Motórzysta

wczoraj doraźnie uporałem sie z łancuszkiem, wytłukłem go młotkiem i sie zrobił idealny, tylko zobaczymy na ile czasu Smile , pierścienie niby maja duży luz bo ponad 1mm ale kompresje silnik ma bardzo dobrą więc nie ma tragedi, za to korbowód lata na boki dość mocno i luz góra dół też jest lekko wyczuwalny ręką i to jest najgorszy problem bo trzeba cały silnik rozbierać choć na tym do końca sezonu też może bym pojeździł gdyby nie to że olej ze skrzyni idzie mi na wał i kopci jak parowóz a zeby go uszczelnić to i tak musze rozpołowić silnik teraz wiec z której strony bym nie przykombinował to i tak wychodzi ze najlepiej ten wał teraz zrobić

TOP   BOTTOM
 Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
 Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Początkujący kolekcjoner » witam
 Strona 3 z 3