|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3
|
Obecny czas to Sro Maj 23, 2012 19:45 |
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 06:26 Temat postu: Re: witam |
|
 |
|
grigor Motórzysta

|
panowie chyba troche przechwaliłem tą swoją panne
zaczoł mi dzwonić wał...
i stąd moje pytanie gdzie kupic wał, uszczelniacze te przy łożyskach na wale co uszczelniaja przed olejem ze skrzyni i łańcuszek sprzęgłowy, a i pierścienie
z góry dzięki za info |
|
|
Wysłany: Wto Sie 19, 2008 09:30 Temat postu: Re: witam |
|
 |
|
jaron1 Motórzysta

|
Uszczelniacze to najmniejszy i najtańszy problem bo kupisz je w każdyn sklepie z łozyskami,co do łańcuszka mysle ze z innego moto bedzie pasował,poszukaj na tym forum bo chyba był taki temat,jeśli chodzi o pierścienie ja dorabiałem na wymiar,ale musi byc tłok i cylinder,cena 15 zł ale zakład w Łodzi |
|
|
Wysłany: Wto Sie 19, 2008 10:13 Temat postu: Re: witam |
|
 |
|
grigor Motórzysta

|
wczoraj doraźnie uporałem sie z łancuszkiem, wytłukłem go młotkiem i sie zrobił idealny, tylko zobaczymy na ile czasu , pierścienie niby maja duży luz bo ponad 1mm ale kompresje silnik ma bardzo dobrą więc nie ma tragedi, za to korbowód lata na boki dość mocno i luz góra dół też jest lekko wyczuwalny ręką i to jest najgorszy problem bo trzeba cały silnik rozbierać choć na tym do końca sezonu też może bym pojeździł gdyby nie to że olej ze skrzyni idzie mi na wał i kopci jak parowóz a zeby go uszczelnić to i tak musze rozpołowić silnik teraz wiec z której strony bym nie przykombinował to i tak wychodzi ze najlepiej ten wał teraz zrobić |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|
|