Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna Pannonia - motocykle zabytkowe
.::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.

PannoniaPannonia   Mapa PannoniMapa   AlbumAlbum   DownloadsDownloads  UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   FAQFAQ   SzukajSzukaj  
AukcjeAukcje   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   RejestracjaRejestracja 

Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Początkujący kolekcjoner » witam
Cześci do zabytków
 Idź do strony 1, 2, 3  Następny Obecny czas to Sro Maj 23, 2012 19:45 

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PostWysłany: Wto Cze 17, 2008 13:23    Temat postu: witam

grigor
Motórzysta
Motórzysta

witam, jestem tu nowy i potrzebuje porady.
W tej chwili przymierzam sie do kupna motocykla za ok.2tyś zł
Waham się między iż56 a pannonia
Pannoni na żywo nie widziałem jeszcze Smile a w tej chwili mam wsk z 67r. a chcę sie przesiąść na coś cięzszego i mocniejszego i w związku z tym moje pytanie, czy przesiadając sie na pannonie będzie duża różnica w stosunku do wsk? tzn czy jest dużo większa i mocniejsza czy wogole nie ma to sensu bo jest to nieduża różnica, iż56 juz ogladałem i odniosłem wrażenie że to dużo większy i cięzszy motocykl od wsk a jak jest z pannonią w stosunku do wsk i iża
z góry dziękuje za porady
pozdrawiam

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Cze 18, 2008 08:34    Temat postu: Re: witam

Szprot(Michał)
Motórzysta
Motórzysta

przesiadajac sie z wsk poczujesz rużnice, pannonia jak dlamnie jest wygodna i przyjemna w prowadzeniu, iz nieiwem bo nie jeździlem ale jakbym miał iza kupić to tylko 49

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Cze 18, 2008 09:29    Temat postu: Re: witam

blackjack
Motórzysta
Motórzysta

Myślę , że Panny bardzo zyskują przy bliższym poznaniu he,he . A tak poważnie to żadne zdjęcie nie oddaje gabarytów Pannonii , wiem to z autopsji . Radzę zobaczyć w realu . A jeśli chodzi o ruskie to ja tylko Ural i Dniepr . Pozdrawiam

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Cze 18, 2008 09:59    Temat postu: Re: witam

grigor
Motórzysta
Motórzysta

no tak jasna sprawa że najlepiej zobaczyć, tyle że na ogół żeby zobaczyc to muszę ładny kawałek Polski zjechać... dlatego też tak wypytuje Smile
Iża już oglądałem dlatego interesuja mnie wypowiedzi czy jest panna optycznie mniejsza od iża sporo a może mniejsza nie jest i jak u niej z tą mocą w stosunku do iża, niby moc maja podobną żeby nie powiedziec że taką samą ale wiadomo że na ogolne wrażenia z jazdy składaja się jeszcze moment obrotowy, przełożenia, rozkład mas itd, dlatego mile widziane tego typu info
z góry dziękuję i pozdrawiam
ps. jakby ktos wiedział o jakiejś pannoni w rozsądnej cenie to niech wali śmiało do mnie Smile

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Cze 18, 2008 21:36    Temat postu: Re: witam

alchamer
Motórzysta
Motórzysta

witam,namawiałbym cię na junaka,ale za tę kase to kupisz ,,wraka,, do remontu Cool na forum iża -iżowcy namawiają na 56 ,ja oczywiście namawiałbym cie jednak na pannonie,jest troooche większa od wski,kopyto ma prawie jak etz 250,ładne ma proporcje i co najważniejsze -jest nie zawodna,zapłon iskrownikowy(nie bateryjny),o iżu zawiele nie powiem bo nie jeździłem,ale napewno nie jest dużo mniejsza od iża,ludzie i tak często mylą pannonie z junakiem(nie z wską) Laughing

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Cze 19, 2008 09:35    Temat postu: Re: witam

Ropa-25
Motórzysta
Motórzysta

dokładnie zgadzam sie z alchamerem wydaje mi sie ze pannonia to najlepsza opcja. A junaka bym nie polecał junak tylko ładnie pracuje a pozatym to brudas i ma słaba elektryke mam sasiada który pojechał na zlot junakiem i w drodze zgubił wszystkie biegi a 100m przed brama obozu całkiem stanoł(ale to tylko moje zdanie i nie chce zeby mnie zlinczowali zaraz fani junaka) a pozatym tak jak mowia poprzednicy kupisz wrak do remontu.

pozdr Ropa-25
WSK M06 B3 rocznik 75.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Cze 19, 2008 10:15    Temat postu: Re: witam

grigor
Motórzysta
Motórzysta

witam i odrazu dziękuje za porady Smile
co do junaka to są bardzo drogie i za 2koła wiadomo że nic nie kupie, tym bardziej że słabo sie znam na naprawach i nie chce klasyka do totalnego grzebania. Cały czas się waham między iż56 a pannonia i prawdę mówiąc to teraz zalezy już od okazji jaka sie przytrafi bo cholernie ciezko mi w tej chwili natrafić na moto w tej cenie żeby było zarejestrowane i sprawne w stosunku do ceny, niby mam na oku iża podobno sprawny tylko do kosmetyki ale dowód rejestracyjny jest na inny motocykl i nie wiem czy to ma sens bo pewnie nr trzeba by przebijać...

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pią Cze 20, 2008 16:18    Temat postu: Re: witam

Held100
Motórzysta
Motórzysta

Tylko Pannonia:) Pozdrawiam. Nie zawiedziesz sie uwierz mi! Nie baw sie w przebijanie numerów.

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pon Cze 23, 2008 06:05    Temat postu: Re: witam

grigor
Motórzysta
Motórzysta

dałem sobie spokój z tym iżem bez dokumentów jakoś nie bawi mnie taka kombinacja, po co mi sie stresować podczas jazdy Very Happy
Szukam dalej, jest cholernie cieżko coś znaleźć no ale damy rade, a w piątek widzialem panne z koszem na lawetce, no to faktycznie, niezła maszyna w realu Smile

co myślicie o tej pannie? troche ponad tego co mam do wydania ale gdyby utargował na 2tyś było by warto?
http://www.moto.allegro.pl/item387890121__piekna_panonia_1964r_godna_uwagi_.html

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pon Cze 23, 2008 08:27    Temat postu: Re: witam

tomek
Moderator
Moderator

zalezy bo musial bys wladowac jeszcze troche kasy przynajmniej ja bym musial bo te tlumiki i malowanie u mnie by nie przeszlo

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Cze 24, 2008 07:32    Temat postu: Re: witam

grigor
Motórzysta
Motórzysta

no fakt, czyli nie warto
Panowie a powiedzcie mi czy pannonia z zapłonem bateryjnym jest bardziej zawodna od tej z iskrownikowym?

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Cze 24, 2008 12:05    Temat postu: Re: witam

tomek
Moderator
Moderator

mysle ze nie ma na to odpowiedzi sa zwolennicy roznych rozwiazan jak dobrze zrobisz to bedzie biegac i nie ma bata, aczkolwiek iskrownik napewno jest wygodniejszy np jedziesz na zlot instalacja ci sie przytarla zmasowalo bateryjny-akum padl nie jedziesz dalej
iskrownikowy-motor zgasl odczepiasz kable z iskrownika wszystkie procz oczywiscie wys napiecia co prawda swiatel i gaszenia nie masz ale jedziesz dalej napewno mozna tu mnozyc tez przyklady funkcjonalnosci ale trzeba pamietac ze jest ich baaardzo malo a i z pierdolami do niego jest ciezko
ja bym obstawial na iskrownikowy Rolling Eyes

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Cze 24, 2008 13:42    Temat postu: Re: witam

grigor
Motórzysta
Motórzysta

hmmm.. wnioskuje że chyba iskrownik
cholera... a jeżeli panna ma bateryjny to duzo zachodu żeby przerobić na iskrownikowy? mam jedną panne na oku z bateryjnym, niby zapewniany jestem że ładowanie jest super, wszystkie światła działają ale ja wiem ile czasu te ładowanie jeszcze będzie Smile wolałbym cos mniej kłopotliwego bo mechanik ze mnie żaden Very Happy

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Wto Cze 24, 2008 22:00    Temat postu: Re: witam

tomek
Moderator
Moderator

pisalem ze nie ma na to reguly jak tanio i dobra to kupuj bo to jednak ladny rodzynek

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Cze 25, 2008 05:57    Temat postu: Re: witam

grigor
Motórzysta
Motórzysta

no ok, przemyślę sprawę, zobaczymy po oględzinach która będzie w lepszym stanie Smile

TOP   BOTTOM
 Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
 Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Początkujący kolekcjoner » witam
 Strona 1 z 3