Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna Pannonia - motocykle zabytkowe
.::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.

PannoniaPannonia   Mapa PannoniMapa   AlbumAlbum   DownloadsDownloads  UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   FAQFAQ   SzukajSzukaj  
AukcjeAukcje   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   RejestracjaRejestracja 

Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Moja Pannonia » 1958 Pannonia Deluxe TLF 250
Cześci do zabytków
  Obecny czas to Sro Maj 23, 2012 19:51 

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PostWysłany: Wto Lip 08, 2008 21:36    Temat postu: 1958 Pannonia Deluxe TLF 250

Krzysiek0281
Polny popierdalacz
Polny popierdalacz

Witam na Forum.

http://www.bikepics.com/members/krzysiek0281/58tlf250/

Właśnie nabyłem Panonię, to była "bardzo szybka akcja" ponieważ było to w mojej okolicy:). Miałem kilkadziesiąt minut na nabycie wiedzy o Panonii, ale kiedy dokonałem oględzin zdecydowałem się na zakup- jak się okazało pierwszy właściciel.
Nie mam zbyt dużo czasu ale mam nadzieję doprowadzić ją do stanu "do jazdy". Bardzo proszę o wszelkie uwagi na temat tego egzemplarza- nie wiele wiem o Panonii.
Dostałem w komplecie oryginalny gaźnik niestety bez pływaka, przepustnica jest, czy można gdzieś kupić pływak?

Pozdrawiam Forum:)

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Lip 09, 2008 05:16    Temat postu: Re: 1958 Pannonia Deluxe TLF 250

tomek
Moderator
Moderator

no no swietny kawalek do odnowienia nigdy nie widzialem takich nakretek przy kolankach w pannoni Rolling Eyes
co do plywaka tu znajdziesz www.agmot.pl

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Lip 09, 2008 11:27    Temat postu: Re: 1958 Pannonia Deluxe TLF 250

Krzysiek0281
Polny popierdalacz
Polny popierdalacz

Dzieki za cynk. Jeśli chodzi o pierścienie na kolektorach to możliwe, że nie są oryginalne.
Czy jest ktoś na forum kto potrafiłby rozszyfrować nr ramy : TLF 8/9-1490?
Czy po tym nrze mozna ustalic jakies info. dot tego egzemplarza?

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sro Lip 09, 2008 17:05    Temat postu: Re: 1958 Pannonia Deluxe TLF 250

Szprot(Michał)
Motórzysta
Motórzysta

no ladny moaterial na remoncik, ważne ze masz duzo orginalnych drobiazgow o ktore dzis ciezko jak dzwignia ssania, tylna lampa, licznik,a co do plywaka to ja nialem w swoeje do wsk 125 i bylo ok

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Sob Sie 01, 2009 14:00    Temat postu: Re: 1958 Pannonia Deluxe TLF 250

Mysta
Motórzysta
Motórzysta

plywak od jawy jest identyczny jak od pannoni

TOP   BOTTOM
 Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
 Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Moja Pannonia » 1958 Pannonia Deluxe TLF 250
 Strona 1 z 1