|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2
|
Obecny czas to Sro Maj 23, 2012 20:07 |
Wysłany: Czw Lip 15, 2010 09:43 Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2 |
|
 |
|
Mysta Motórzysta

|
Nie no, zawodostwo! _________________ www.rajdlubelski.pl |
|
|
Wysłany: Czw Lip 15, 2010 14:40 Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2 |
|
 |
|
Mysta Motórzysta

|
...a propos loga. Co myślicie o aluminiowym logo, nie lepsze od naklejki? _________________ www.rajdlubelski.pl |
|
|
Wysłany: Czw Lip 15, 2010 18:31 Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2 |
|
 |
|
kleryk2 Motórzysta

|
widziałem takie logo niedawno na allegro za nie małą kaskę, nieźle by wyglądało chociaż jest dużo mniejsze niż malowane / naklejane. No i zdobyć takie dwie szt. nie jest chyba takie proste |
|
|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 20:40 Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2 |
|
 |
|
kleryk2 Motórzysta

|
czy chodziło o takie logo?
Ja kupiłem naklejki na allegro, nakleiłem... no i chyba bez naklejek była łedniejsza.
a tak poza tym rozkręciłem przednie zawieszenie i wymieniłem kulki, luz na szczęście zlikwidowany ale nie obyło się bez zniszczenia nakrętek aluminiowych wkręcanych w lagi na górnej półce. Jestem lekko załamany bo nigdzie nie mogę ich znaleźć. Może ktoś ma takie na sprzedaż? mam plan pannę zarejestrować w tym sezonie i już coraz bliżej lecz jednak wszystko pod górkę...  |
|
|
Wysłany: Pon Lip 19, 2010 17:44 Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2 |
|
 |
|
Mysta Motórzysta

|
No dokładnie o takie. Tylko ja widziałem z czarnym tłem, a litery były czerwone. Ale to w sumie można sobie pomalować jak sie chce. Ciekawi mnie jak wyglądał orginał (kolorystyka). Mam dwa takie znaczki jeszcze nie pomalowane. kupiłem kiedyś "na Łodzi".
A propos nakrętek to też chyba mam, ale to jak już wspominałem wcześniej mogę je dopiero wygrzebać we wrześniu, ale to cię chyba raczej nie urządza. _________________ www.rajdlubelski.pl
Ostatnio zmieniony przez Mysta dnia Pon Lip 19, 2010 17:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 20:34 Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2 |
|
 |
|
Tomal Motórzysta

|
[quote="kleryk2"]tak, malowałem już w jawie 250 i w SHL M11. Używam taśmy 3m, nieźle wychodzi
możesz napisać co to za taśma? jakaś specjalna do szparunków? |
|
|
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 20:45 Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2 |
|
 |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 21:25 Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2 |
|
 |
|
kleryk2 Motórzysta

|
Witam. ostatnio zrobiłem całą elektrykę, kosztowała mnie ok 40 zł. Jeżeli ktoś potrzebuje pomocy w tym temacie to słóżę pomocą zamiast prostownika selenowego zastosowałem mostek prostowniczy.
A dzisiaj po raz pierwszy usłyszałem dźwięk mojej Panny - piękny Pierwsze odpalenie bez większych problemów, ale do pierwszej przejażdżki jeszcze trochę... Czekam na linki i kilka detali. Po weekendzie mam nadzieję że będzie próbna jazda

Ostatnio zmieniony przez kleryk2 dnia Sob Lip 31, 2010 06:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 22:19 Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2 |
|
 |
|
kleryk2 Motórzysta

|
Dzisiaj pojechałem na przegląd panienki i przeszedł bezproblemowo, a że w dowodzie jest wbite że pojazd wycofany z ruchu to koleś ze stacji powiedział mi że nie da się go zarejestrować... trochę lipa bo chciałem nim pojeździż jeszcze w tym sezonie. Pojadę jednak do wydziału komunikacji i może jednak da się zarejestrować na podstawie dowodu rej. umowy kupna i kwitu z przeglądu. |
|
|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 23:37 Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2 |
|
 |
|
Mysta Motórzysta

|
...jak nie da rady tak, to na zabytek...tylko, że to koszta. _________________ www.rajdlubelski.pl |
|
|
Wysłany: Pon Wrz 06, 2010 14:15 Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2 |
|
 |
|
kleryk2 Motórzysta

|
No i moto zarejestrowane, ubezpieczone tylko pogoda nie motocyklowa.Jako że w dowodzie był wpis o wycofaniu z ruchu, musiałem zaprosić rzeczoznawcę z PZMotu. Opisał pannę i na drugi dzień miałem takie oświadczenie że motocykl ma znaczenie dla historii motoryzacji. Kosztowało to 180zł ( na żółte tablice 300) W wydziale komunikacji nie było żadnego problemu. Najgorsze i czego najbardziej się obawiałem , już za mną. Teraz na spokojnie będę dopieszczał pannę. Na pierwszy rzut idą chromy. |
|
|
Wysłany: Pon Wrz 06, 2010 19:28 Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2 |
|
 |
|
Tomal Motórzysta

|
nooo pogratulować . Naprawdę kawał profesjonalnej roboty. Będą chromy to będzie miażdżyć . Faktycznie jedynie ta naklejka na baku trochę nieciekawa. Czekam na fotki jak będą szparunki na baku i koniecznie na filmik jak pracuje  |
|
|
Wysłany: Wto Wrz 07, 2010 17:45 Temat postu: Re: PANNONIA - KLERYK2 |
|
 |
|
Mysta Motórzysta

|
No to fajnie, ze sie wszystko udało. Pomału, pomału i do celu! _________________ www.rajdlubelski.pl |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|
|