Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna Pannonia - motocykle zabytkowe
.::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.

PannoniaPannonia   Mapa PannoniMapa   AlbumAlbum   DownloadsDownloads  UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   FAQFAQ   SzukajSzukaj  
AukcjeAukcje   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   RejestracjaRejestracja 

Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Moja Pannonia » Pannonia TL 250 F rocznik 1961 po remoncie
Cześci do zabytków
 Idź do strony Poprzedni  1, 2 Obecny czas to Sro Maj 23, 2012 20:17 

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PostWysłany: Pon Sie 10, 2009 12:02    Temat postu: Re: Pannonia TL 250 F rocznik 1961 po remoncie

PawełT2
Dawca organów
Dawca organów

V BIEG napisał:
Wieszaki są dorabiane z pełnej taśmy stalowej bez długich wycięć tak jak w oryginale, kształtem nie pasowały one do moich starych oryginalnych tłumików, do nowych zaś tak, pasują. Ostania część tłumika ( ta ścieta pod katem rurka) w oryginale było mocowana do korpusu za pomoca plaskiej sprężynki i delikatnej śrubki. .

Dlaczego nowe objemki nie pasuja do starych tłumików? Są za krótkie czy co? Pytam, bo mama w dobrym stanie oryginalne objemki i chciałem zastosować je z tłumikami Hartmanna - uda się?

przy okazji jak zakładałem oryginalne stare tłumiki to okazało się, że jedna z oryginalnych objemek jest za krótka - nie może w pełni objąc tłumika i "zamknąć" sie na górze - taki duperel, a napsuł mi krwi.

Niestety moje oryginalne tłumiki nie były w tak dobrym stanie, zeby odczytać sposób mocowanie części wyjmowanej w korpusie (miałem tam gwoździe Crying or Very sad ) Czy ktoś może zrobić szkic jak powinno wygladać to mocowanie? Sprężynka o której piszesz jest intrygująca Idea .
Junak M10
Skoda Octavia 1959

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Pon Sie 10, 2009 19:53    Temat postu: Re: Pannonia TL 250 F rocznik 1961 po remoncie

V BIEG
Osiedlowy kamikadze
Osiedlowy kamikadze

nie wiem czy się uda Wink , w moim przypadku zdecydowanie różniło się wyprofilowanie uchwytu od profilu tłumika w miejscu gdzie miał być zamontowany wieszak Confused - najkrócej mówiąc po dociągnięciu objemki nie obeszłoby sie bez wgniecenia tłumika.

zdjęcia końcówki poszukam i jak znajdę coś wyraźnego to zamieszczę na forum.

Pozdrawiam Very Happy

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Sie 13, 2009 21:14    Temat postu: Re: Pannonia TL 250 F rocznik 1961 po remoncie

Karlos
Motórzysta
Motórzysta

tak z ciekawości to jaka cena tych tłumików...piękna robota
sam osobiście wolę bez szparunków i jak odnowię swoją to chyba raczej bez
SKODA OCTAVIA tour

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Czw Sie 13, 2009 21:16    Temat postu: Re: Pannonia TL 250 F rocznik 1961 po remoncie

Karlos
Motórzysta
Motórzysta

"piękna robota" oczywiście tyczy się motocykla a nie tłumikówSmile
SKODA OCTAVIA tour

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Nie Sie 16, 2009 18:07    Temat postu: Re: Pannonia TL 250 F rocznik 1961 po remoncie

PawełT2
Dawca organów
Dawca organów

Ostatni notowanie tłumików 460 pln za parę - nie ma lekko.
Szparunków nie odpuszczaj.
Junak M10
Skoda Octavia 1959

TOP   BOTTOM
PostWysłany: Nie Sie 16, 2009 20:54    Temat postu: Re: Pannonia TL 250 F rocznik 1961 po remoncie

Karlos
Motórzysta
Motórzysta

no to będę chuchał i dmuchał na te co mam a co do szparunków jeszcze pomyślę swoją kupiłem dopiero 3 tygodnie temu więc kupa roboty przedemną... ufff
ale mam jeszcze jedną przywiozłem spod Poznania (ma duże braki-ale zalałem paliwemi odpaliła od kopa aż sie wystraszyłem bo jednego kolanka brak!!!)tę chyba pierwszą wrzucę na warsztat Very Happy
SKODA OCTAVIA tour

TOP   BOTTOM
 Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
 Forum Pannonia - motocykle zabytkowe Strona Główna » Moja Pannonia » Pannonia TL 250 F rocznik 1961 po remoncie
 Strona 2 z 2