|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
Idź do strony 1, 2 Następny
|
Obecny czas to Sro Maj 23, 2012 21:38 |
Wysłany: Nie Lut 12, 2012 09:12 Temat postu: sprzedam klosz lampy tył t5 prl linka sania krutka nowe |
|
 |
|
TROL Polny popierdalacz

|
witam czescia sa nowe mam 2 klosze do lampy i jedna linke sania mam tez rame wózka duna mocowania itd. sprzedam lub zamienie mam tez kupe innych czesci uzywanych na zamiane |
|
|
Wysłany: Pon Lut 13, 2012 05:08 Temat postu: Re: sprzedam klosz lampy tył t5 prl linka sania krutka nowe |
|
 |
|
rafał1972 Motórzysta

|
Interesują mnie mocowania wózka przy T5,tzn. wszystko to co jest przykręcane przy motocyklu.Posiada kolega może coś takiego? |
|
|
Wysłany: Pon Lut 13, 2012 09:45 Temat postu: Re: sprzedam klosz lampy tył t5 prl linka sania krutka nowe |
|
 |
|
TROL Polny popierdalacz

|
'cze na dzien dzisiejszy luzem mam kule mocowana zamiast podnuzki z tyłu. przy swojej t5 mam kaplet tak ze jak cos to niebedzie problemu z dorobieniem ale tez wiem kto ma takie cudo potrzebne jak bys mieszkoał gdzies koło łodzi to by była bajka  |
|
|
Wysłany: Pon Lut 13, 2012 16:28 Temat postu: Re: sprzedam klosz lampy tył t5 prl linka sania krutka nowe |
|
 |
|
TRICK Motórzysta

|
moglbys wislac lub wstawic foty mocowan przy motocyklu??
moze masz do sprzedania koło do wozka?? |
|
|
Wysłany: Pon Lut 13, 2012 18:51 Temat postu: Re: sprzedam klosz lampy tył t5 prl linka sania krutka nowe |
|
 |
|
TROL Polny popierdalacz

|
jak znajde chwilke czasu jutro zrobie foty sprubuje wstawic jak mi sie uda ewentualnie wysle na meila. a z kołem jest tak. sam gryze temat mam jedno koło prawdopodobnie jedno z pierwszych typów ma zaslepione miejsce pod beben chamulcowy blacha i mam je z dziwna oska ktora sie wkreca do ramy wózka i ma na koncu maly gwint wszystkie wózki jakie obczajiłem maja oske na stale spawana. ja man wózek nowszy małe bebny udało mi skolowac takie mocowanie koła tylko tam znowu jest gruba oska niepasuje na zwykle kolo zchecia zamienie to kolo postaram sie porobic foty |
|
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 03:27 Temat postu: Re: sprzedam klosz lampy tył t5 prl linka sania krutka nowe |
|
 |
|
rafał1972 Motórzysta

|
TROL a ile byś sobie wołał za tą tylną kulkę zamiast podnóżka,i jeszcze jedna prośba-czy mógł byś obczaić temat ile by ten gościu chciał za cały komplet mocowań?.Aha zapomniałem-mieszkam w Inowrocławiu(kuj.-pom.).Z góry dziękuję za odp.Pozdr. |
|
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 11:11 Temat postu: Re: sprzedam klosz lampy tył t5 prl linka sania krutka nowe |
|
 |
|
TRICK Motórzysta

|
co do kola i oski grubszej to bebny sa takie same wystarczy zamontowac lozysko inne pod grubsza oske, i sa takie dostepne lozyska bez problemu sam sie tak naciolem kupujac lozyska do swojej pannienki z wozem bo myslalem ze wszystkie lozyska sa takie same i kupilem identyczne a pozniej przy zakladaniu kola do wozu jak niechcialo wejsc na oske sprawdzilem i lozyska montowane w kole wozka ma wieksza srednice wewnetrzna |
|
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 22:20 Temat postu: Re: sprzedam klosz lampy tył t5 prl linka sania krutka nowe |
|
 |
|
Karlos Motórzysta

|
jeśli temat mocowań wózka jest aktualny to sie przyłączam.też szukam mocowań do T5 _________________ PANNONIA TLF 250 DeLuxe 1961
PANNONIA T5 1968 DUNA
RS 09
SKODA OCTAVIA tour |
|
|
Wysłany: Sro Lut 15, 2012 06:00 Temat postu: Re: sprzedam klosz lampy tył t5 prl linka sania krutka nowe |
|
 |
|
rafał1972 Motórzysta

|
KARLOS tak sobie myślę,że z tymi mocowaniami wózka do T5 to nie mamy powodu do zmartwień,bo wszystkie cztery można spokojnie dać wytoczyć tokarzowi (no może przód i tył góra jest troche pier....lenia,bo trzeba troche wyfrezować do płaskiego),ale za to dolne to najzwyklejsze w świecie sworznie z kulką i drobnym gwintem na końcach.Nawet mając ramę mamy już średnicę i długość sworzni,a kulki to wiadomo że nie muszą być co do milimetra zgodne z oryg.Także nie potrzebujemy nic na wzór,wszystkie wymiary możemy ściągnąć z ramy.Zgodzisz się ze mną KARLOS? |
|
|
Wysłany: Sro Lut 15, 2012 08:24 Temat postu: Re: sprzedam klosz lampy tył t5 prl linka sania krutka nowe |
|
 |
|
Karlos Motórzysta

|
trudno się nie zgodzić.tylko znaleźć kogoś kto sie bedzie chciał z tym pier... i nie zrobi tego z "masła" _________________ PANNONIA TLF 250 DeLuxe 1961
PANNONIA T5 1968 DUNA
RS 09
SKODA OCTAVIA tour |
|
|
Wysłany: Sro Lut 15, 2012 10:02 Temat postu: Re: sprzedam klosz lampy tył t5 prl linka sania krutka nowe |
|
 |
|
dankers_ak Polny popierdalacz

Wiek: 22 Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 7 Skąd: szczecin gorzów
|
JA jestem zainteresowany kloszem do t5. Napisz mi co jak i za ile na priva. Dzięki. |
|
|
Wysłany: Sro Lut 15, 2012 10:48 Temat postu: Re: sprzedam klosz lampy tył t5 prl linka sania krutka nowe |
|
 |
|
TRICK Motórzysta

|
co do dolnych mocowan przy motocyklu to wystarczy jechac do agromy i kupic takie kule dospawac kawalek sruby podszlifowac i gotowe ewentualnie mozna pochromowac ja mam tak doraniane przedmie mocowanie wogole zrobilem calkiem inne mocowanie wozka do moto bo niemoglem dojsc konca jka to ma byc mocowane |
|
|
Wysłany: Sro Lut 15, 2012 14:55 Temat postu: Re: sprzedam klosz lampy tył t5 prl linka sania krutka nowe |
|
 |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Lut 15, 2012 15:03 Temat postu: Re: sprzedam klosz lampy tył t5 prl linka sania krutka nowe |
|
 |
|
TROL Polny popierdalacz

|
witam ponownie, koledzy słusznie podpowiedzieli ze mozna dorobic te mocowania tak sie składa ze mam tokarke i mysle ze niebedzie ztym zaduzo zabawy chwila czasu i kawałek odpowiedniej stali pisal by sie ktos na takie uchwyty? |
|
|
Wysłany: Sro Lut 15, 2012 16:48 Temat postu: Re: sprzedam klosz lampy tył t5 prl linka sania krutka nowe |
|
 |
|
TRICK Motórzysta

|
witam nie wydaje mi sie zeby te mocowania byly orginalne, bo raczej nie byly spawane do ramy chyba ze sie myle |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|
|