|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
|
Obecny czas to Czw Maj 24, 2012 06:01 |
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 10:08 Temat postu: Tarcze sprzęgłowe - reklamacja |
|
 |
|
grzechu Osiedlowy kamikadze

|
Witam! Ostatnio kupiłem tarcze sprzęgłowe do Pannoni. Przejechałem może 50 km i sprzęgło zaczęło ślizgać. Regulacja nic nie pomagała. Rozebrałem sprzęgło i każda tarcza z jednej strony(druga strona ok) jest miejscami trochę ciemna a co mnie zaskoczyło to ten korek(tarcza jest pełna i na nią jest nalepiony ten korek, a nie tak jak dawniej że były wycięcia w tarczy i w nich umieszczano wycięty korek) z jednej strony miejscami odpadł - i ta jedna strona jest całą szorstka(chropowata). I teraz najważniejsze, czy złożyć reklamację czy nie. Dzięki |
|
|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 21:16 Temat postu: Re: Tarcze sprzęgłowe - reklamacja |
|
 |
|
Robert Moderator

|
Nie wydaje mi się że uwzględnią reklamację. Powiedzą, że krzywe tarcze bo z jednej zdarło a z drugiej nie, z jednej odpadło a z drugiej sie trzyma.
Nie da rady na dzisiejszą chałturę, niby kleje cacy a słabo trzyma. Przy korku to norma bo jest kruchy. Dlatego w oryginałach jest wciskany czy wkladany a nie klejony.
Chociaż jeśli możesz to reklamuj, może wymienią na inne. _________________ pora siadać na motora |
|
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 17:08 Temat postu: Re: Tarcze sprzęgłowe - reklamacja |
|
 |
|
Edzio Osiedlowy kamikadze

|
Może ja parę słów.
Reklamować trzeba i to dobrze ich opierdzielić!!!!!!
Druga sprawa - korek nie jest kruchy ! (jak jest odpowiednio przygotowany)
Ja sam robię tarcze sprzęgłowe - sam "mocuję" korek do różnych motocykli i jak na razie nic mi nie odpadło.
Korek trzeba "zmiękczyc" , zaprasować i oszlifowac w taki sposób , aby był równoległy do tarczy , bo to jest warunkiem prawidłowej pracy całego zespołu .
Reklam€j chłopie i nie bój nic  |
|
|
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 14:11 Temat postu: Re: Tarcze sprzęgłowe - reklamacja |
|
 |
|
Edzio Osiedlowy kamikadze

|
Hej
jak tam sprawa z reklamacją wygląda ? |
|
|
Wysłany: Pią Maj 15, 2009 20:38 Temat postu: Re: Tarcze sprzęgłowe - reklamacja |
|
 |
|
kstachow1 Polny popierdalacz

|
Edzio,wykonujesz renowacje tarcz sprzęgłowych za pieniążki,ewentualnie jaki koszt. |
|
|
Wysłany: Sob Maj 16, 2009 07:41 Temat postu: Re: Tarcze sprzęgłowe - reklamacja |
|
 |
|
chuco Krążownik szosy

|
jaki koszt takiwj renowacji???? _________________ Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!!! |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|
|