|
Pannonia - motocykle zabytkowe .::forum poświęcone motocyklowi Pannonia i innym motocyklom zabytkowym::.
|
|
|
Obecny czas to Czw Maj 24, 2012 06:08 |
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 16:44 Temat postu: Zakupy w AG-MOT |
|
 |
|
woron36 Osiedlowy kamikadze

Wiek: 19 Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 33 Skąd: Biała Rawska
|
Mam pytanie jakie macie opinie o tym sklepie i czy ktoś mógł by mi wytłumaczyć krok po kroku jak tam robić zakupy  |
|
|
Wysłany: Wto Sty 01, 2008 20:34 Temat postu: Najlepiej tam przyjść... |
|
 |
|
Paweł Site Admin

|
Ciężko się z nimi dogadać przez telefon, bo zawsze wszystko jest, albo gdzieś tam leży. Po prostu trzeba zadzwonić, jak jest to jest, a jak nie ma i podobno będzie sprowadzone, to oznacza że nie ma i nie będzie.
Przynajmniej tak postępują ze mną.
Mam nadzieję, że to co szukasz, po prostu jest.
pozdrawiam |
|
|
Wysłany: Sro Sty 02, 2008 15:30 Temat postu: Re: Zakupy w AG-MOT |
|
 |
|
tomek Moderator

Dołączył: 27 Paź 2006 Posty: 426 Skąd: ossy <okolice lotniska katowice-pyrzowice>
|
dokladnie od roku mówią że sprowadza kolanka a tu nic tylko obiecanki a co do zakopow wrzucasz co chcesz do koszyka na maila dostajesz dane potwierdzasz telefonicznie placisz i czekasz na kuriera tam gdzies to wszystko pisze krok po kroku...... _________________ SHL M11
PANNONIA T1
OGAR 205
 |
|
|
Wysłany: Czw Sty 03, 2008 12:24 Temat postu: Re: Zakupy w AG-MOT |
|
 |
|
stanley Krążownik szosy

|
dokladnie jest tak jak Paweł mowi, z tym kolesiem sie dogadac to .......jak mowi ze sprowadzi to znaczy, ze nie ma i nie bedzie ...  |
|
|
Wysłany: Pią Sty 04, 2008 07:13 Temat postu: Re: Zakupy w AG-MOT |
|
 |
|
napoleon2-89 Motórzysta

Wiek: 23 Dołączył: 14 Lip 2007 Posty: 108 Skąd: Podlesie /Olkusza
|
witam dopisuje sie do postu. chciałbym sie dowiedziec co sadzicie abym kupił w tym sklepie tłok do pannoni nominalny bo mam orgynalny drugi cylinder ze starych zapasów(nówke) do pannoni i potrzebuje go skompletowac ale boje sie czy te tłoki nie sa jakies wadliwe .? czy bede trzymac kompresje nie spuchana a piercionki nie popękaja ? moze ktos juz kupował od nich tłoki ? jakie wrazenia..? pzdr _________________ I born to ride, I ride to live |
|
|
Wysłany: Pią Sty 04, 2008 10:11 Temat postu: Re: Zakupy w AG-MOT |
|
 |
|
stanley Krążownik szosy

|
ja w agmocie kupowalem tylko pierscionki no i jezdze na nich drugi rok (narazie sie jeszcze trzymaja ) ,a co do tlokow to nie mam pojecia |
|
|
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 22:01 Temat postu: Re: Zakupy w AG-MOT |
|
 |
|
tomek Moderator

Dołączył: 27 Paź 2006 Posty: 426 Skąd: ossy <okolice lotniska katowice-pyrzowice>
|
ja od nich brałem tłok i pierscienie i tu był mały klopot wysłali mi szersze pierscienie niz jest rowek w tłoku naszczescie nie musiałem tego odsyłac bo zaniosłem do goscia co mi robił szlif i on cos z tym fantem to pokombinował ze pasuje ogolnie radze uwazac na ten sklem tak samo z linka do hamulca z PANNONI kupiłem we wakacje ale niestety nie pasuje nie ma to jak zobaczyc co sie kupuje......... ale w dzisiejszych czasach to coraz trudniej o takie zakupy  _________________ SHL M11
PANNONIA T1
OGAR 205
 |
|
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 10:00 Temat postu: Re: Zakupy w AG-MOT |
|
 |
|
napoleon2-89 Motórzysta

|
kupowałem u nich kiedys tarcze sprzegłowe. jezdziłem na nich i nic sie nie działo dopiero kolo 100km/h zaczynało slizgac sprzegło ale to chyba dlatego ze źle wyregulowane. zdecyduje sie kupic u nich tłok i piescionki bo i tak musze kupic komplet uszczelek i sie zobaczy jak te "ich" tłoki wyglądaja.. szkoda ze nie ma wiecej sklepów z czesciami do pańki zeby np. te trudno dostepne gumy na bak lub te całe zamki kier. i puszki bocznej pzdr _________________ I born to ride, I ride to live |
|
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 10:05 Temat postu: Re: Zakupy w AG-MOT |
|
 |
|
gustaw Dawca organów

Wiek: 24 Dołączył: 07 Lip 2007 Posty: 277 Skąd: Ostrowiec Św
|
tłok kup od mz 250 super pasuje trzeba go tylko przyciąć od dołu z 1mm |
|
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 10:32 Temat postu: Re: Zakupy w AG-MOT |
|
 |
|
Maciej S. Osiedlowy kamikadze

|
Ja swego czasu też kupowałem u nich. Kiedyś mieli limit 50 zł teraz 100 zł i chcąc coś dokupić trzeba na siłę domawiać do tej 100ówy. Kupiłem opony 19" mitasa, ceny mieli rewelacyjne 2/3 tej co na giełdzie.
Gumy na bak proponuję poszukać w Łodzi, sam widziałem gościa od gum, miał chyba wszystko (znaczy do szystkich typów motorków) ceny nie znam. Tłoki tak jak koledzy proponuję od MZ chociaż sam na razie śmigam na jakimś no-name (od poprzedniego właściciela). Linki kupiłem na allegro. Czasami pojawiają cię komplety, ale niestety nie są idealne, hamulec przedni trudno wyregulować, podobnie sprzęgło, coś pokręcili z długościami, ale da się wykorzystać. Sprzegło można zregenerować. Uszczelki dorobić z specjalnego paperu również do kupienia. Największy problem to łańcuszek sprzęgłowy, zębatki łańcuchowe. Łańcuch napędowy typowy, MZ trzeba tylko skrócić. Skrzynia wg mnie raczej nie wymaga inwestycji. Łożyska ogólnodostępne. Układ zapłonowy: tu również można poszukać warsztat, który przewinie cewki. Zimmeringi też dostępne. Niestety nie mamy takiego komfortu jak właściciele rusków, gdzie na jednym straganie można nabyć prawie wszystko. Trzeba trochę się nakombinować choć zaletą Pannoni jest prostota konstrukcji. _________________ Pannonia 1960 oryginał + wózek w remoncie (pasjonat motorów z wózkiem) |
|
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 11:22 Temat postu: Re: Zakupy w AG-MOT |
|
 |
|
alchamer Motórzysta

|
Hej kolegi a czy tłok od mz nie ma większej średnicy od pannoniowego tłoka?  |
|
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 11:29 Temat postu: Re: Zakupy w AG-MOT |
|
 |
|
gustaw Dawca organów

Wiek: 24 Dołączył: 07 Lip 2007 Posty: 277 Skąd: Ostrowiec Św
|
Nie ma (znaczy trzeba dobrać ) ja sobie dobrałem wszystkie okna się zgrywają pannonia pali od pierwszego czyli wszystko jest ok |
|
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 13:55 Temat postu: Re: Zakupy w AG-MOT |
|
 |
|
Maciej S. Osiedlowy kamikadze

|
Jak pisałem osobiście tłoka od MZ nie stosuję, ale wymiarówka jest nstępująca:
_____ MZ _____ Pannonia
69,00 nom ____ II szlif
69,50 I szlif
70,00 II szlif
Te są pewne. Może robią również co 0,25.
Kto ma cylinder Pannonii nominalny to powstaje dylemat czy szukać 68,50 czy przeskoczyć na 69,00 tracąc jeden szlif. _________________ Pannonia 1960 oryginał + wózek w remoncie (pasjonat motorów z wózkiem) |
|
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 14:12 Temat postu: Re: Zakupy w AG-MOT |
|
 |
|
alchamer Motórzysta

|
ja miałem tłok od ETZ nominał(chyba-już nie pamętam) i musiałem cylinder dużo roztaczać,i puchł mi jak cholera  |
|
|
Wysłany: Sob Sty 12, 2008 06:49 Temat postu: Re: Zakupy w AG-MOT |
|
 |
|
napoleon2-89 Motórzysta

|
ja mam dwa cylindry jeden nówke nominał nie załozony a drugi stary. i własnie mam tłok od mz. 250 ale robili mi szlifa bo tłok siedział by za ciasno takze nie wiem ja wsadzili ten tłok bez szlifu. nadal poszukuje tłoka nominalnego bo szkoda mi szlifowac nowy cylinder. to by było troche nie na miejscu ale jak narazie to panonia pali ładnie na tłoku od mz.. aha i oczywiscie ucinali mi tłok bo był za długi _________________ I born to ride, I ride to live |
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
|
|
|